Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Očekujemo složenu bezbjednosnu situaciju u BiH

Referendum u RS

Izvor: B92     30.08.2016 u 17:48 h 0

Očekujemo složenu bezbjednosnu situaciju u BiH
FOTO: fotodesk.net

Sarajevo - Postoje indicije da će se bezbjednosna situacija u BiH usložniti zbog planiranog održavanja referenduma o Danu Republike u Srpskoj, 25. septembra.


To je saopštilo Ministarstvo sigurnosti BiH u odgovoru na poslaničko pitanje i navelo da će iz tog razloga zajedno sa ostalim bezbjednosnim agencijama, a na osnovu procene i razmijene podataka sa kojima se bude raspolagalo, sačiniti operativni plan delovanja sa ciljem očuvanja javnog reda i mira, te sprečavanja bilo kakvih nezakonitih oblika ponašanja. 

U odgovoru još navode da će Ministarstvo sigurnosti sa svojim upravnim organizacijama, prije svega sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, Graničnom policijom, Službom za poslove sa strancima, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Takođe, naveli su da je prošle godine potpisan sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH čiji potpisnici su i direktor policije Republike Srpske, Federalna urapva policije, Policija Brčko Distrikta i direktor SIPA-e. 

"Takođe, treba naglastiti da pitanje održavanja referenduma o Danu Republike Srpske kao i sva druga pitanja treba svesti u okvire ustava i zakona, te prepustiti nadležnim institucijama da ih tješavaju", naveli su u odgovoru iz ministarstva sigurnosti BiH upućenom poslaniku Denisu Bećiroviću.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi