Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sedam odličnih karakteristika novog Android 7 Nougata (VIDEO)

Nauka i tehnologija

Izvor: Klix     30.08.2016 u 13:41 h 0

Google je predstavio novu verziju operativnog sistema Android pod nazivom Nougat.


Riječ je o sedmom izdanju Androida, ne računajući nadogradnje, a YT kanal Android Authority donosi sedam najvažnijih karakteristika novog pokretača smartphone i tablet uređaja. 

1. Smjenjivanje aplikacija 

Smenjivanje je toliko brzo i efikasno da se korisnik može zapitati kako je ikada živio sa sporijim izdanjima ovog aspekta softvera. Ovo je definitivno odlična opcija za one koji rade sa nekoliko aplikacija odjednom. 

2. Toggle dugmići 

Iako ovo nije najradikalnija inovacija, dovoljno je značajna da će se korisnici vrlo brzo zapitati zašto toggle opcije do sada nisu bile poređane iznad spiska notifikacija. Aktiviranje WiFija ili gašenje zvuka na Nougatu udaljeno je samo jednim potezom prsta. 

3. Nakupljene notifikacije 

Zašto bi uopšte imali na desetine notifikacija sa jedne iste aplikacije kada ih možete imati poređane "jedne na druge", čime sebi olakšavate pristup i povećavate organizaciju. Štaviše, Nougat pruža direktno odgovaranje ili ulazak u detalje bez potrebe aktiviranja matične aplikacije. 

4. Postavke 

Neki od najvažnijih informacija o pametnom telefonu sada se mogu naći direknto na prvoj stranici postavki bez potrebe za ulazak u podrubrike kako bi, recimo, saznali koliko uređaj koristi RAM-a ili koliko ima instaliranih aplikacija. 

5. Enkripcija, restartovanje i pohranjivanje aplikacija 

Uređaji koje pokreće Nougat, trenutno samo novi Nexus, brže će se restartovati, a korisnički podaci će biti zaštićeniji. Aplikacije će se updateovati brže, a zauzimaće manje interne memorije i manje RAM-a. 

6. Dijeljenje 

Za sve ljubitelje dijeljenja informacija na društvenim mrežama i poslovno, Nougat je tu da olakša posao kreiranjem prečice u obliku preferirane aplikacije za dijeljenje. 

7. Personalizacija 

Nougat pruža najveći stepen kastomizacije u svijetu Androida. Riječ je o opcijama koje su se do sada krile u raznim aplikacijama specijalizovanim za skinove i personalizaciju - korigovanje opcija za otisak prsta, doterivanje rada baterija, uvećavanje sadržaja, upravljanje notifikacijama i gašenje pojedinih aplikacija.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi