Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Carlo Ancelotti kao Al Pacino i dosada na Teatru snova (VIDEO)

Fudbal

Izvor: N1     30.08.2016 u 09:36 h 0

Ili ćete pobijediti ili ćete izgubiti. Poenta je, da li ćete to uraditi kao pravi muškarci?


Pitao je Tony D'Amato svoje igrače u filmu "Any Given Sunday" 1999. godine u finalu NFL lige, gdje su igrali njegovi Sharksi.

Tony D'Amato je NFL trener čiji je lik utjelovio veliki Al Pacino, a upravo zbog tog filma - fudbaleri Milana su 2003. godine osvojili Ligu prvaka.

Tada je crveno-crne predvodio Carlo Ancelotti, italijanski stručnjak koji je odlično otvorio sezonu sa svojim sadašnjim klubom, Bayernom iz Minhena.

Jedan je od omiljenijih trenera u svijetu fudbala, jer razvija prijateljski odnos sa igračima - i pošteno postupa prema svima. Nedavno je medijima ispričao anegdotu - od koje smo vam napravili priču koja motiviše.

Naime, Ancelotti je veliki filmofil - a tu svoju strast iskoristio je da osvoji Ligu prvaka 2003. godine. Ako se sjećate tog finala, sjetit ćete se i toga da najiščekivanija utakmica sezone je dobila nadimak "Dosada u Teatru snova".

Milan i Juventus su (tipično italijanski) igrali 0:0. U šali se kaže, da bi se ta utakmica igrala i dan danas - da ne postoji vremensko ograničenje, napisaše kolege sa Goal.com. 

Ancelotti je prije meča pustio igračima Milana govor Al Pacina iz filma "Any Given Sunday". Dida, Costacurta, Maldini, Nesta, Schevchenko, Pirlo... tada su nosili igru Milana i bili su prisiljeni da gledaju odlomak iz filma zbog kojeg su na koncu osvojili to finale.

Carlu Ancelottiju je to emotivno nabijena scena koju je iskoristio da osvoji najvrijedniji trofej u klupskom fubdalu.

Al Pacino je svojim igračima u filmu kazao sljedeće:

"Ne znam šta da vam kažem. Tri minute do najveće profesionalne borbe naših života. Sve se svodi na danas, ili ćemo se izliječiti kao tim - ili ćemo se raspasti.

Inč po inč, akcija po akcija - dok ne završimo. Gospodo, trenutno se nalazimo u paklu. Vjerujte mi, možemo ostati ovdje, mogu nas rasturiti - ili se možemo boriti. Popeti se iz pakla, sve inč po inč.

Ja to za vas ne mogu uraditi. Prestar sam. Pogledam ove mlade face okolo i mislim - donio sam svaki pogrešan izbor koji srednjovječan muškarac može donijeti. Spiskao sam sve pare, vjerovali ili ne.

Otjerao sam sve one koji su me voljeli, a u posljednje vrijeme ni ne podnosim sopstveni odraz u ogledalu. Znate, kada ostarite - stvari vam oduzimaju. To shvatite tek kad počnete da gubite.

To je to, tako život funkcioniše. Život je igra inči, fudbal također. U obje utakmice, životnoj ili fudbalskoj - margina za greške je premala. Korak ranije ili kasnije - nećete uhvatiti loptu. Inči koji su nam potrebni su svuda oko nas. Ti inči su u cijeloj utakmici, svake minute, svake sekunde.

S ovim timom, borimo se za te inče. Svi u ovom timu su dijelovi tih inča. Mi znamo kada da ih iskoristimo - i to je razlika između pobjede ili poraza. Između života i smrti.

Znate, ako želim živjeti - želim živjeti životom da umirem za te inče, jer o tome se radi. Sada, ja to ne mogu uraditi za vas. Morate pogledati čovjeka koji sjedi do vas, pogledajte mu u oči. Da li vidite čovjeka koji će se boriti za taj inč sa vama? Vidjet ćete čovjeka koji će se žrtvovati za ekipu zajedno sa vama, jer on zna - da kada dođe vrijeme, on bi se žrtvovao za vas. To je tim, gospodo.

Sada, da li ćemo ozdraviti kao tim ili ćemo umrijeti kao individualci? To je fudbal momci, to je sve. Sada šta planirate uraditi?"


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi