Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Real Madrid mora vratiti 18,4 miliona evra u gradski budžet

Fudbal

Izvor: Nezavisne novine     29.08.2016 u 17:13 h 0

Real Madrid mora vratiti 18,4 miliona evra u gradski budžet
FOTO: pixabay.com

MADRID - Real Madrid će morati da vrati 18,4 miliona evra u gradski budžet, nakon što je Evropska komisija u julu proglasila nezakonitom isplatu spomenutog iznosa iz javnih izvora, koji je fudbalskom klubu doznačen još 2011. godine, objavila je u ponedjeljak gradonačelnica Madrida.


 "Grad će upotrijebiti sva sredstva kako bi sproveo odluku Evropske komisije (EK) i vratio 18,4 miliona evra koji su isplaćeni Real Madridu", napisala je gradonačelnica Manuela Karmena u saopštenju za medije.

Prema saznanjima EK sporna isplata datira iz 2011. godine, kad je grad isplatio 22,7 miliona evra odštete madridskom klubu, zbog toga što Real iz tehničkih razloga nije mogao doći u posjed gradskog zemljišta, kojeg je 1998. godine platio 595 000 evra.

Ali, prema nalazima Evropske komisije isplaćena odšteta za 18,4 miliona premašuje realan iznos koji je Real trebao dobiti (4,3 miliona evra).

U odluci od 4. jula Evropska komisija je napisala kako je zemljište precijenjeno za 18,4 miliona evra, čime je Real Madrid "na nepošten način stekao prednost u odnosu na ostale klubove te sada mora vratiti taj iznos".

Prema revizorskim izvješćima kompanije Deloitte za prošlu godinu Real Madrid je najbogatiji fudbalski klub na svijetu, koji je u 2015. godini imao 577 miliona evra prihoda.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi