Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Naša reakcija na sve napade iz regiona biće mir, uzdržanost i trpeljivost

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     29.08.2016 u 15:49 h 0

Vučić: Naša reakcija na sve napade iz regiona biće mir, uzdržanost i trpeljivost
FOTO: Agencija Anadolija

Naša politika u budućnosti biti politika uzdržavanja, uzdržavanja do maksimuma, neodgovaranja, neogovaranja, politika ćutanja, jer se mi ne plašimo svoje budućnosti, ukoliko budemo mogli da radimo, ali se itekako plašim i brinem kao premijer Srbije ako se budemo bavili nekim drugim stvarima, a da to nisu rad i ekonomski napredak, rekao jeAleksandar Vučić (L) nakon sastanka sa predstavnicima diplomatskog kora


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa predstavnicima diplomatskog kora te zemlje izjavio kako su stabilnost i mir vitalni interes Srbije, javlja Anadolu Agency.

„Sem o činjenicama i faktima, govorili smo i o politici i merama koje je Srbija preduzela i naglasio sam da će naša politika u budućnosti biti politika uzdržavanja, uzdržavanja do maksimuma, neodgovaranja, neogovaranja, politika ćutanja, jer se mi ne plašimo svoje budućnosti, ukoliko budemo mogli da radimo, ali se itekako plašim i brinem kao premijer Srbije ako se budemo bavili nekim drugim stvarima, a da to nisu rad i ekonomski napredak“, rekao je Vučić nakon sastanka. 

On je dodao da mu je protekla nedelja jedna od najtežih, zato što je kao predsednik Vlade morao da prećuti i na najveće uvrede upućene na račun države Srbije, jer nije želeo da uvredi hrvatsku državu i narod. 

„Prećutao sam najteže uvrede, nisam odgovorio na to da je Srbija i da je srpski narod šaka jada. Ne postoji teža uvreda koju neko može na račun naše zemlje da iznese sa tako visokog i važnog mesta. Prećutao sam i prećutaću danas, ne zbog toga što se lično plašim, prihvatiću da izgubim sve poene, jer na tako nešto ne možete da odgovorite, a da ne uvredite neke druge ljude, a ja neću da uvredim nikoga, ni hrvatsku državu, ni hrvatski narod, neću da uvredim ni one koji nas ubeđuju danima da su moje naočare napale njihovo kamenje, ni one koji idu dotle da kažu da sam sam sebe napao, nikakav problem, govorite šta želite“, rekao je Vučić.  

Kako je naveo, posao Srbije je da sačuva mir i da se izbori za to da ima najniži deficit i najveći ekonomski rast i da spušta stopu nezaposlenosti te da u skladu sa tim i u skladu sa izveštajem iz Novog Pazara od juče neće dozvoliti da na nacionalnoj osnovi postoji bilo koji problemi za bilo koje građane Srbije. Naglasio je da dok je on na čelu Vlade, "u Srbiji svi moraju da žive mirno, i u Srbiji dok sam predsednik Vlade, neću dozvoliti da Bošnjaci budu bapadnuti, da Srbi budu napadnuti, niti bilo ko drugi“.  

On je istakao da je to jedan od razloga njegovog ćutanja i neodgovaranja na sve napade iz regiona, jer smatra da je velika greška kada neko kaže da su u pitanju izbori i izborne kampanje te da ako to ima veze sa izborima onda je utoliko i gore. 

„Reč je o kontinuiranoj antisrpskoj politici, koja može da se vidi u poslednjih nekoliko godina. Ako neko kaže da je to politika zbog izbora, moje pitanje je - jeste li sigurni da baš to hoćete da kažete? Hoćete da nam kažete da u stvari ta društva to žele da prihvate i čuju kao jedinu istinu, utoliko je gore, opasnije. Utoliko je gore ako neko dobija glasove na mržnji prema Srbima“, istakao je. 

Vučić je istakao da će na sve napade reakcija Srbije biti „mir, uzdržanost i trpeljivost“ te da želi da kaže svima da to čini, ne zato što je Srbija slaba, već zato što Vlada Srbije „ume da gleda u budućnost“. 

Navodeći da je imao dvostruki poziv da ode na nedavno održani dubrovački forum te da je to želeo, Vučić je kazao da nije otišao, zato što mu je na pristojan način rečeno da nije dobrodošao. 

„Ničim se ne bih osramotio, kao što se nisam osramotio ni u Srebrenici. Podsetiću vas, iako nije bilo prirodno, jer svi momci iz mog obezbeđenja su spustili glavu, što je prirodna reakcija, nijednog sekunda nisam spustio glavu. Pogođen sa više kamena, pogođen cipelama, udarili su me dva puta nogom i jednom rukom, nisam zakukao i glavu nisam spustio. Zato što sam se pomirio i mislio sam da je kraj, rekao sam sebi: 'Samo ne smeš da osramotiš Srbiju i svoj narod, digni glavu i tako prođi'“, naveo je Vučić. 

Upitan kako će reagovati ukoliko bude zabranjen najavljeni referendum o Danu Republike Srpske, Vučić je kazao da će Srbija „reagovati ozbiljno, odgovorno, te da nema sumnje da će želeti da čuju stav svih srpskih predstavnika i odmah pozvati sve njih kako bi ih zamolio da se i sa Vladom Srbije konsultuju ukoliko do takve odluke dođe, da vide kako da izvuku najmanju štetu i najveću korist svom narodu“. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi