Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Visoke ili niske, koje su poželjnije?

Lifestyle

Izvor: Zdravakrava     29.08.2016 u 13:31 h 1

Visoke ili niske, koje su poželjnije?
FOTO: pixabay.com

U istraživanju provedenom među 1.400 žena u Velikoj Britaniji, njih čak 71 posto izjasnilo se da je idealna visina za muškarca od 180 do 200 cm. Nasuprot tome, muškarci nisu ni blizu rigorozni i njih 45 posto izjasnilo se u anketi da bi izlazili sa ženomli djevojkom koja je viša od njih.


Žene više vole visoke muškarce

- Gotovo polovina ispitanih muškaraca ocijenila je da je idealna visina za ženu od 170 do 177 cm.

- Čak 71 posto žena izjasnilo se da je idealna visina za muškarca od 180 do 200 cm. Ovakva rigoroznost kod žena povezuje se s njihovim osjećajem da su viši muškarci seksepilniji od onih nižih.

- Žene su uvjerene da niži muškarci često imaju kompleks manje vrijednosti, a smatraju i kako su viši muškarci znatno sretniji od nižih, te zbog toga više vole biti u njihovom društvu.

- Prema anketi u kojoj je sudjelovalo 1.400 muškaraca, njih 72 posto zadovoljni su svojom visinom, dok njih 54 posto smatra kako visina nema bitan utjecaj kada je riječ o privlačnosti.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Najbolji su oni sa 20cm i one sa 90-60-90cm

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi