Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zašto su ljubavni brodolomi okrutniji u eri društvenih mreža?

Lifestyle

Izvor: Cosmopolitan.hr     29.08.2016 u 13:25 h 0

Zašto su ljubavni brodolomi okrutniji u eri društvenih mreža?
FOTO: pixabay.com

Samo tri riječi: 'On this day...'!


1. Kada prekinete vezu, za to znaju svi. Ili primijete vašu promjenu statusa ili primijete izostanak vaših super slatkih zajedničkih objava. Bilo kako bilo, ne možete to sakriti!

2. Puno je teže 'riješiti se' veze i uspomena, budući da nisu samo na jednom mjestu, poput vaših albuma ili zida, već su i na računima drugih ljudi. Nekada smo sve razvijene fotografije, pisma i drage sitnice ubacili u jednu kutiju i pospremili ju u neki mračan kutak tavana, dok je danas situacija malčice kompliciranija s obzirom na to da su relikti naših veza razasuti u bespućima interneta.

3. Ne morate se baviti sa samo jednom društvenom mrežom, već s više njih. Jer dokazi vaše veze nisu samo na Facebooko, već i na Instagramu, Twitteru, mailu, blogovima, platformama za dopisivanje, i sve to i na vašim, i na računima vaših prijatelja...

4. Tri riječi: 'On this day...'. Prije ili kasnije će vam izletjeti podsjetnik kako ste vi i vaš bivši dragi na isti datum prije X godina zajedno uživali na putovanju, uselili u zajednički stan, ili napravili bilo što drugo zajedno. Sweet memories... not!

5. Čak i ako izbrišete ili prestanete pratiti svog bivšeg na Facebooku, i dalje ćete vidjeti objave iz njegovog novog života zahvaljujući zajedničkim prijateljima. Davna su prošlost dani kada ste na bivšega mogli naletjeti isključivo i jedino u stvarnom, a ne i u virtualnom životu. Danas se možete u te dani vratiti jedino skidanjem sa svih društvenih mreža, a to vam nekako i nije opcija.

6. Sve i ako raskinete online prijateljstvo, i dalje vam je njegov profil poprilično dostupan i udaljen tek pokoji klik miša, posebice ako mu profil nije zaključan. Dapače, čak dolazite u iskušenje da mu pošaljete poruku da vam se smiluje i zaključa ga.

7. Budući da je tako lako ponovno zaviriti u njegov život, jako je lako doći do informacije postoji li neka nova žena u njegovom životu. A jednako je lako stalkati i njegovu novu curu i pregledavati ponovno svakodnevno sve što se tiče njegovog života.

8. Ako niste izuzetno oprezni prilikom stalkanja, možete slučajno lajkati ili šerati nešto i ostaviti svojoj žrtvi obavijest o vašoj nesigurnosti i potvrdu kako ga još uvijek niste preboljeli.

9. Imate neutaživu potrebu za redovitim objavljivanjem fotografija koje jasno i glasno poručuju koliko vam je život fantastičan, naravno, nadajući se kako će on primijetiti svaku vašu objavu i požaliti što ste prekinuli.

10. Ne možete si pomoći i svako se malo zapitate muče li i vašeg bivšeg sve ove muke o kojima govorimo. A kad god vam padne na pamet, nedostaje vam. Onda sami sebi opalite mentalni šamar i podsjetite se da je gotovo! Finito! The end!


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi