Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Negativne reakcije na mišljenje Čolakove: Pripadnik OS BiH nudi da plati silovanje!

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     29.08.2016 u 09:26 h 1

Negativne reakcije na mišljenje Čolakove: Pripadnik OS BiH nudi da plati silovanje!

Lejla Čolak, bh. novinarka, u svojstvu građanke policiji Kantona Sarajevo (KS) danas je prijavila pripadnika Oružanih snaga BiH Mirzu Džidića iz Zenice, koji je, takođe u svojstvu građanina, na društvenim mrežama pozvao javnost na njeno silovanje nakon što je iznijela lično mišljenje o percepciji i transparentnosti religije u BiH.


"Ima li kakav dobrovoljac da siluje lijepu Lejlu, lično ću ga isplatiti", napisao je Džidić na svom Facebook profilu.

Na to su uslijedile brojne poruke podrške i pozivi na fizičko maltretiranje i spaljivanje djevojke, pa i od strane takođe pripadnica nježnijeg pola, izvjesnih Sabine Salković i Erne Potter Selimović.

Čolakova je prijetnje dokumentovano iznijela u MUP-u KS, a obratila se pismeno i OS BiH.

Mi, međutim, danas u toku dana nismo uspjeli dobiti odgovore na upite koje smo dostavili ovim institucijama.

"Religija je, kao i seksualnost najintimnija,  i ne treba je nametati. To je sve što sam željela reći, kritikujući način na koji se ona prezentira, ali ne i samu religiju ili njene vjernike", napomenula je Čolakova za "Nezavisne".

Na svom Facebook profilu ona je nošenje burki i nikaba na glavi ili bilo kakvo vjersko obilježje uporedili s nošenjem strap-ona u javnosti, odnosno seksualnog pomagala ili igračke.

"Zamisli hodaš okolo sa džinovskim dildom i traumiraš ljude. Vjera bi trebalo da bude ono čovjekovo najintimnije, kao i njegova seksualnost. Zadrži je za sebe i svoje istomišljenike. Ne nameći je ljudima. Ne traumatiziraj ih. Nositi vjersko obilježje na glavi jednako je perverzno kao i nositi džinovski dildo. S tim da je dildo puno bezopasniji", napisala je ona.

Jasno joj je, kako je kazala juče, da ljudi sa drugačijim i ateističnim stavom u BiH nisu dobrodošli.

"Ja prihvatam odgovornost za to što sam napisala, u smislu da mi je jasno da se to neće dopasti neistomišljenicima, da neće shvatiti ili će se naljutiti, ali postoje li granice, pitam ja, s obzirom na to da je reakcija poziv na silovanje i ubistvo", navela je ona.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. E, moje dijete, u ovoj državi je najveći grijeh misliti svojom glavom, pogotovo kad u njoj ima razuma.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi