Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ono kad ''pustite goluba'' usred seksa i drugi blamovi

Lifestyle

Izvor: Vesti-online     28.08.2016 u 14:35 h 0

Ono kad ''pustite goluba'' usred seksa i drugi blamovi
FOTO: pixabay.com

Seks... Prva asocijacija vam je uživanje i zadovoljstvo. Ali osjećaj i te kako umiju da pokvare male neprijatnosti, zbog kojih stvari postanu nelagodne, a nećemo pogriješiti ni ako kažemo da malo neprijatno zamirišu.

A šta sve može da pođe naopako u krevetu ( ili gdje god da imate seksualne odnose)? Mogu da se jave vaginalni gasovi, može da se ispusti golub. Može da se zauzme poza koja otkriva da li ste se predano izdepilirali ili ne. Pa ako niste, a željeli ste, te dlake jednostavno ne možete da izbacite iz glave! 

Može u žaru strasti da dođe do padova, u bukvalnom smislu i u smislu izostanka seksulanog vrhunca. 

Toliko toga može da se desi... I kako to preživjeti? 
- Kako ćemo se izboriti sa neprijatnim situacijama, zavisi od konteksta. Ako se neprijatnost dogodi paru koji je dugo u vezi, on će se lakše izboriti sa time. Bliskost upravo i podrazumijeva veći stepen opuštenosti partnera i u manje prijatnim okolnostima - kaže za "Ženu" psihoterapeut Zoran Milivojević. 

Kako dodaje, kada se peh desi na početku seksualnog ili emotivnog odnosa, teže se podnosi jer je seks tada dio upoznavanja. On smatra da nelagodnosti ne treba da se shvataju previše ozbiljno. "Desilo se", tako treba da se razmišlja i to sa osmijehom. 

- Ukoliko se posmatraju drugačije ili se pak često ponavljaju, mogu da postanu velika prepreka za neku osobu koja zbog njih može da odustane od seksa plašeći se da ponovo ne doživi neprijatnost - ističe psihoterapeut. 

Golub usred seksa: preživjela je Keri, možete i vi! 
Scena u kojoj Keri Bredšo (Sara Džesika Parker), junakinja serije "Seks i grad" tokom seksa sa Zverkom (Kris Not) ispusti goluba, jedna je od najsmješnijih u ovom televizijskom hitu. Bilo je neprijatno, bilo je to munjevito bježanje iz kreveta, a obrazi su porumenili do usijanja, pa je ipak Keri preživjela. 

Samouvjereno se uputila na sljedeći seks dejt. "Jesam ispustila goluba, pa šta?", govorila je sebi. 

Tako treba da postupite i vi! Uostalom, niste učinili ništa loše. 

Problemi tamo dole 
Ženama tokom seksa probleme stvara i suvoća vagine. Uzročnici ovog problema mogu da budu nedovoljan unos tečnosti u organizam, stres tokom menstrualnog ciklusa, nedovoljna uzbuđenost tokom seksa, menopauza. 

Koliko je ovaj problem stresan za žene, pokazao je i forum ana.rs, gdje je veliki broj njih otkrio da ih muče ovakve smetnje. Kako je pokazala rasprava na forumu, žene kao veliku neprijatnost doživaljavaju i bolan seksualni odnos. 

Vaginalni gasovi su normalna pojava 
Problem koji muči mnoge žene i koji negativno utiče na njihovo samopouzdanje jesu i vaginalni gasovi. 

- Nazivaju se gasovima, a zapravo je riječ o višku vazduha koji se stvara i ispušta tokom samog seksualnog čina. Žene kojima se to dešava nemaju nikakav problem, to je sasvim uobičajena, normalna pojava - objašnjava prof. dr Aleksandar Milošević, seksolog i urolog. 

Neprijatni mirisi: nekad i znak infekcije 
Ono na šta treba da se obrati pažnja, svakako su nelagodni mirisi koji se javljaju tokom seksa. 

- Oni mogu da budu i znak infekcija pa treba potražiti savjet stručnjaka. Žene koje imaju jak miris, imaju taj problem iz endokrinoloških razloga i te smetnje mogu da se uklone - ističe seksolog. 

Kad završnica iznevjeri 
Bez sumnje za muškarce je velika neprijatnost izostanak erekcije. Ženama se savjetujeda u tim situacijama zaborave na prekor ili podsmijeh, već da sve okrenu na šalu. 

Uzrok ponekad može da bude psihološke prirode, a ukoliko ovaj problem postane čest, treba ustanoviti da li su razlozi određene anatomske anomalije, poremećaji urino-genitalnog sistema, arterioskleroza, dijabetes ili infekcije.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi