Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Čavić: Imam koncept kako od deficita ostvariti suficit

Banja Luka

Izvor: Srna     15.08.2016 u 14:15 h 0

Čavić: Imam koncept kako od deficita ostvariti suficit

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić izjavio je da ima jasan koncept kako da u naredne četiri godine od deficita u gradskom budžetu ostvari suficit u rasponu od 93 do maksimalno 131 milion KM.


Čavić je dodao da bi taj projektovani budžet najvećim dijelom bio upotrijebljen za podršku zapošljavanju.

Čavić, koji je i lider NDP-a, smatra da se priliv sredstava u budžet može ostvariti prodajom gradskog zemljišta, te da je za grad neprihvatljivo prodavati zemljište kod stare bolnice vrijedno oko 40 miliona KM.

Prema njegovim riječima, novac od prodaje zemljišta kod stare bolnice može biti upotrijebljen za vraćanje pola duga grada u naredne četiri godine.

Čavić je istakao da će smanjiti i sve parafiskalne namete za koje je nadležan grad, jer je cilj da Banjaluka bude ne samo administrativni već i privredni centar.

On je napomenuo da je gradska vlast ove godine povećala poreska opterećenja zbog čega većina građana dobija uvećane poreske račune, te istakao da se ta improvizovana lokalna politika poreza mora prekinuti.

Čavić je poručio da će povećati prihode od poreza na imovinu i uvesti olakšice za sve koji se bave proizvodnom djelatnošću da se ne bi dešavalo da se privrednici zbog nameta sele iz Banjaluke.

"Banjaluka je jedna od lokalnih zajednica koja ima najveće komunalne naknade. Prema zvaničnom izvještaju grada, između 2010. i 2015. godine došlo je do nestajanja 1.519 samostalnih preduzetničkih obrta ili 34,5 odsto", upozorio je Čavić.

Čavić kaže da ga ne čudi što je njegov protivkandidat Igor Radojičić odbio da potpiše izjavu da se godinu dana po isteku mandata organizuje referendum o povjerenju gradonačelniku u Banjaluci, jer on "ne polaže račune građanima, već svom stranačkom šefu".

On je pozvao kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da mišljenja javno suoče u televizijskom duelu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi