Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pojačane radarske kontrole

Brčko

Izvor: Srna     15.08.2016 u 10:31 h 1

Pojačane radarske kontrole

Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Brčko distrikta vršiće tokom ove sedmice pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila na većini puteva na području distrikta, posebno u naseljenim mjestima.


Kontrola je planirana na magistralnim putevima koji iz Brčkog vode ka Banjaluci, Bijeljini, Tuzli i Loparama, kao i na više lokalnih saobraćajnica.

Policija u saopštenju napominje vozačima da će kontrola brzine kretanja vozila biti obavljana iz dva smjera pomoću stacionarnih radara na pravcima Brčko-Lončari, u Dejtonskoj ulici, Brčko-Bijeljina, u Bijeljinskoj ulici, Brčko-Čelić, u Ulici Nikole Tesle, i Brčko-Cerik, na Malezijskom putu.

Policija će i pokretnim radarom koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici i koji nakon podešavanja automatski samostalno radi i registruje prekršaje vršiti nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine /poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada/.

Brčanska policija sugeriše svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. nije mi jasno zašto obavještavate gdje se nalazi radar??!! valjda je njegova funkica da "hvata" nesavjesne vozače i kažnjava??!!! radari treba da stoje na svaki kilometar dok se ne naučimo pameti ili ne naplaćamo kazni

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi