Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zaboravite G-tačku, ovdje se krije zadovoljstvo

Lifestyle

Izvor: Mondo     15.08.2016 u 09:26 h 0

Zaboravite G-tačku, ovdje se krije zadovoljstvo
FOTO: pixabay.com

Ne treba vam mapa da biste našli njenu G-tačku, ovo će vam pomoći da je zadovoljite!

Ne morate više da "lovite" njenu G-tačku da biste joj priuštili zadovoljstvo za pamćenje. Ne postoji jedna konkretna tačka koja je "magično dugme" za njeno zadovoljstvo, već je riječ o većoj erogenoj zoni, pokazala je italijanska studija. 

Istraživači su je nazvali "klitouretrovaginalni kompleks", a odnosi se na prednji dio vaginalnog zida (strana prema stomaku), mokraćni kanal, parauretralne žlijezde i "korijen" klitorisa. 

Ne samo što će stimulacije ovog dijela tijela da joj priušti zadovoljstvo, već može da pomogne i da doživi vaginalni orgazam. 

"Otkrili smo ultrazvukom da se masturbacijom koja stimuliše samo spoljni dio klitorisa, pojačava cirkulacija krvi samo u klitorisu", kaže jedan od istraživača Emanuele Janini. "Međutim, unutrašnja stimulacija do koje dolazi tokom penetracije, podstiče cirkulaciju krvi u cijelom klitouretrovaginalnom kompleksu". 

Umjesto da svu svoju pažnju usmjerite na jednu tačku na njenom tijelu, koncentripite se na prednji dio vaginalnog zida. Najbolja seks poza za stimulaciju klitouretrovaginalnog kompleksa je žena odozgo, savjetuje dr Janini.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi