Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Put Srbije u Evropu ide preko Beča

Regija

Izvor: Beta     12.08.2016 u 19:14 h 5

Vučić: Put Srbije u Evropu ide preko Beča
FOTO: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beču da je Austrija iskren prijatelj Srbije koji uživa veliki ugled i povjerenje srpskog naroda.


"Srbija u Austriji vidi iskrenog prijatelja, zemlju koja nam pomaže na evropskom putu", izjavio je Vučić poslije razgovora s austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, izrazivši zahvalnost za to što su predstavnici austrijske vlade bili na svakoj međuvladinoj konferenciji Srbije i EU na kojoj su bila otvorena poglavlja u pristupnim pregovorima o članstvu.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Austrije projektu izgradnje pruge Beograd–Budimpešta, rekavši da "na kraju ti vozovi moraju da završe u Beču".

"Nama put u celu Evropu ide preko Beča i u Beču ima toliko Srba koji su dobro integrisani i koje verujem da Austrija poštuje, jer su neka vrsta mosta koji spaja Austriju i Srbiju", dodao je Vučić.

Premijer Srbije je istakao da je ovo prva zvanična posjeta članova vlade od njenog formiranja i da to "pokazuje kakav je odnos Srbije prema Austriji", a izrazio je nadu da će Kern prije kraja godine doći u posjetu Beogradu.

Vučić je pozvao Kerna da nastavi da podržava austrijske investitore koji žele da ulažu u Srbiju i zapošljavaju veliki broj ljudi.

"Srbija ima relativno dobar rast, ali ta stopa rasta i dalje nije dovoljno visoka imajući u vidu naše zaostajanje u odnosu na najrazvijenije evropske zemlje, ali ćemo uz austrijsku podršku i brojne investitore nastaviti da napredujemo", rekao je Vučić.

Kada je u pitanju migrantska kriza, Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da "radi u dobroj veri i u saradnji s austrijskom vladom" i da će prihvatiti svaku vrstu podrške i pomoći.

"Jedva čekamo da dođu da nam pomognu austrijski policajci i vojnici i da različite nevladine organizacije dođu na sever zemlje, da nam vaši vojnici i policajci na jugu na granici s Makedonijom pomognu u kontroli granica", kazao je Vučić.

Srpski premijer je rekao da je danas u Srbiji u odnosu na prije 10, 20 ili 30 godina potpuno drugačije to što Austrija i Nemačka uživaju "veliku popularnost, ugled i poverenje kod srpskog naroda".

"Želimo da se oslonimo na Austriju, želimo da čujemo vaše savete i spremni smo uvek da na svaki način izađemo u susret vašim zahtevima i onome što bi bili naši evropski zadaci", rekao je Vučić.

Dodao je da od Austrije očekuje konkretan, tačan i precizan stav na osnovu kojeg je Srbija u stanju da djeluje i ispuni svaki zadatak.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. Kad ubijete još jednog Ferdinanda i tom teroristi opet dignete spomanik,još više će vas Austrija voleti,haha

 2. A ako Hrvatska sta blokira?

 3. "...i u Beču ima toliko Srba koji su dobro integrisani i koje verujem da Austrija poštuje, jer su neka vrsta mosta koji spaja Austriju i Srbiju", dodao je Vučić."

  Не би се требао заклањати иза тих српских гастарбајтера, јер они нису отишли због врућих колача, већ због своје муке коју нико није разумио уназад десетине година, као и јуче, данас и сутра.
  Исто као што није било лијепо што си се заклањао иза избјеглица Олује, као да им је данас нешто боље у Србији, него онда кад су дошли.Није се чуо њихов аплауз, осим твојих ботова, послије твога говора.
  Преслушај снимак.
  Ничију муку не треба користити у сопствене политичке сврхе.

 4. Da li je ono Živković tražio da kompletna Vlada ode na ljekarski pregled? (Kao što je Đinđić stao na čelo tadašnje Vlade i odveo ih da izvade ljekarsko uvjerenje).
  Što bi to bilo loše?Imali bi pokriće pred narodom da su zdravi.Ovako, narod poslije svake izjave, sumnja.
  Za svako radno mjesto se traži ljekarsko uvjerenje, samo ga političari nemaju, a vode državu.Da li je to normalno?

 5. želimo da čujemo vaše savete i spremni smo uvek da na svaki način izađemo u susret vašim zahtevima i onome što bi bili naši evropski zadaci", rekao je Vučić. Dodao je da od Austrije očekuje konkretan, tačan i precizan stav na osnovu kojeg je Srbija u stanju da djeluje i ispuni svaki zadatak.

  Твој пут у Европу иде преко Беча, тачније преко Курца.

  "...želimo da čujemo vaše savete i spremni smo uvek da na svaki način izađemo u susret vašim zahtevima i onome što bi bili naši evropski zadaci", rekao je Vučić. Dodao je da od Austrije očekuje konkretan, tačan i precizan stav na osnovu kojeg je Srbija u stanju da djeluje i ispuni svaki zadatak."

  Опет он потура Србију као неку слушкињу Аустрији.
  Потурај ти своје ду*е том Курцу, немој српско.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi