Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ljudski rod na putu samoubistva

Nauka i tehnologija

Izvor: Vesti-online     12.08.2016 u 17:36 h 0

Ljudski rod na putu samoubistva
FOTO: pixabay.com

Dan mladih, starih, djece, zaštite životinja, životne sredine, majki, očeva... Skoro da ne postoji datum u godini koji nije proglašen danom u kojem se obiležava nešto. Gledano iz astrološkog ugla, ključan je datum kada se nešto prvi put obilježavalo. Dakle, bez obzira na to što se svake godine taj isti datum slavi kao dan nečega, pravu astrološku simboliku nosi samo onaj prvi put. On bilježi sve što se simbolično odnosi na određenu temu, što podrazumijeva i sudbinu tog pojma.


Na primjer, Dan planete Zemlje svake godine se obilježava 22. aprila. Zvanično, on se obilježava od 2009, ali sve je krenulo još 1970. kada su američki ekološki aktivisti odlučili da se nacionalna obuka o životnoj sredini nazove Dan Zemlje i da se obilježava 22. aprila. Dakle, za astrološku analizu tog dana bitan je 22. april 1970. godine. 

Postoje astrološka neslaganja oko toga koji znak predstavlja planetu Zemlju. Ipak, većina astrologa je složna oko toga da je Zemlja Bik, pod vladavinom Venere. 

Tog dana, kad je prvi put obilježen Dan Zemlje, čak četiri planete su bile u ovom znaku. To se astrološki zove stelijum i to obično ukazuje na glavni fokus i energiju koja je naglašena u nekoj astrološkoj karti. Dakle, stelijum u znaku Bika, pri čemu je Sunce na samom početku ovog znaka, na 2. stepenu koji, takođe, predstavlja ovaj znak. 

Ovaj horoskop naglašava zemljoradnju, usjeve, hranu, prirodu, cvijeće, idiličnu livadu. Kada bi to bio nečiji lični horoskop, to bi značilo da osoba treba da se bavi obradom zemlje, proizvodnjom hrane ili nečega što je u skladu s prirodom. Ali, ovo je horoskop koji predstavlja planetu Zemlju, pa moramo uzeti u obzir i položaj Mjeseca koji predstavlja ljudsku rasu. 

Njegov položaj u znaku Škorpije jeste nepovoljan, samoubilački i nalazi se u opozitnom položaju svim planetama u Biku. To znači da čovjek svojim djelovanjem čini sve suprotno od onog što je u skladu sa prirodnim zakonima planete Zemlje. 

Položaj u Škorpiji predstavlja smrt i uništenje pa to, osim smrtnosti kao prirodnog ljudskog ciklusa, ukazuje i na krajnji ishod ljudske rase. S druge strane, vijesti nisu toliko loše, jer Škorpija ne simbolizuje samo smrt, već i rađanje iz pepela. Znamo da su civilizacije nastajale i nestajale. I naša će jednog dana nestati jer prirodni ciklus nalaže da mora da se rodi nova. 

Viša inteligencija 
Horoskop Dana planete Zemlje nam daje mnogo informacija koje treba shvatiti kao savjete. Osim samoubilačkog ponašanja svake civilizacije, on ukazuje i na jaku vertikalu prema kosmosu. Stelijum u Biku se nalazi u 10. polju, koje u natalnoj astrologiji predstavlja oca, a u ovom slučaju može se posmatrati kao vrhovni tvorac. Postojanje i prisustvo više inteligencije iz svemira je potpuno izvjesno.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi