Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

SAD: Marihuana ostaje na listi najopasnijih droga

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     11.08.2016 u 17:02 h 0

SAD: Marihuana ostaje na listi najopasnijih droga
FOTO: pixabay.com

- Agencija za suzbijanje droga kaže da je konsultovan Odjel za zdravstvo i ljudske servise, te da je zaključeno da marihuana ostaje u klasi lijekova koji imaju “neprihvaćenu medicinsku upotrebu u SAD-u“


 Administracija američkog predsjednika Baracka Obame neće reklasifikovati marihuanu i ukloniti je sa liste najopasnijih droga, javlja Anadolu Agency (AA).

Agencija za suzbijanje droga (DEA), između ostalog, kaže u dugačkom obavještenju objavljenom u Federalnom registru, da se konsultovala sa Odjelom za zdravstvo i ljudske servise, te zaključuje da marihuana ostaje u klasi lijekova koji imaju “neprihvaćenu medicinsku upotrebu u SAD-u“.

Agencija je istovremeno “otvorila vrata“ unapređenju istraživanja marihuane povećanjem broja agencija kojima se dozvoljava legalno uzgajanje ove biljke u istraživačke svrhe. Trenutno samo istraživači sa Univerziteta Missouri imaju dopuštenje vlade za uzgoj marihuane.

DEA je istakla da je reklasifikacija marihuane razmatrana na zahtjev bivšeg guvernera Rhode Islanda i države Washington.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi