Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za raspravu se prijavila 84 poslanika: Nastavljena sjednica Narodne skupštine Srbije o izboru Vlade

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     11.08.2016 u 11:04 h 0

Za raspravu se prijavila 84 poslanika: Nastavljena sjednica Narodne skupštine Srbije o izboru Vlade
FOTO: Agencija Anadolija

Posebna sednica Narodne skupštine Srbije o izboru Vlade, koja je počela u utorak izlaganjem ekspozea mandatara Aleksandra Vučića, nastavljena je danas od 10 časova.


Danas sledi rasprava poslanika o ekspozeu, za koju je predviđeno da traje pet časova. Do sada je prijavljeno 84 poslanika. Tokom jučerašnjeg dana, o ekspozeu su raspravljali šefovi poslaničkih grupa u Skupštini, dok je u utorak mandatar Aleksandar Vučić izlagao ekspoze šest časova.

Prema najavama šefova poslaničkih grupa, za novu Vladu će glasati 160 poslanika, što je većina od 250 poslanika u Skupštini Srbije, odnosno potreban uslov da Vlada bude izabrana. 

Nakon rasprave poslanika sledi glasanje, koje može biti tajno ili prozivkom, ako se za to odluče poslanici. Ukoliko bude izglasana Vlada, premijer i ministri će položiti zakletvu usmeno, nakon čega će, potpisane predati predsednici Skupštini Maji Gojković. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi