Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Turski bajkeri postali strah i trepet u Austriji

Svijet

Izvor: Vesti-online     11.08.2016 u 10:28 h 0

Turski bajkeri postali strah i trepet u Austriji
FOTO: pixabay.com

Turski bajkeri ''Osmani Germania'' odnedavno imaju svoju podružnicu u Austriji zbog čega je austrijska policija veoma uzrujana, piše bečki ''Kurir''.


Oni veličaju rat, nasilje i svojim video snimcima uzvikuju "Alahu akbar", te žele da osvoje Nemačku.

U mnogim nemačkim gradovima ovi bajkeri su već strah i trepet, a uskoro bi to mogli postati u Beču, gde su u 10. okrugu otvorili svoju "filijalu".

Policija strahuje od konflikata sa Kurdima, ali i drugim bajkerskim grupama kao sto su "Hels Andžels". 

U najnovijem propagandnom video snimku, koji je objavljen prošlog meseca, "Osmani" sebe nazivaju "božijim ratnicima" i "uličnim huliganima". 

Pre nedelju dana u Sarbrikenu je policija bila suocena sa sukobom "Osmana" sa drugom bajkerskom grupom, usled kojeg je u jednom kafiću eksplodirala granata. 

Prema bečkom dnevniku "Kurir" su "Osmani" nedavno otvorili klupske prostorije, a pojedinačne aktivnost ove grupe postoje već u pokrajini Forarlberg i u Lincu. 

Šef turskih bajkera Mehmet Bagči rekao je "Kuriru" da se ova grupa smatra "klubom boksera sa socijalnom svesti". 

"Ne želimo da kod nas imamo normalne", rekao je nedavno njegov zamenik Selčuk Sahin. 

Za sada je nepoznat tačaj broj članova "Osmana" u Austriji, a Bagči tvrdi da ih je oko 100. 

Austrijska policija je u stanju pripravnosti zbog ove grupe, jer oni sarađuju i sa ekstremnim turskim "sivim vukovima", te su u junu već bili umešani u jednu tuču sa Kurdima u strogom centru Beča. 

Pored "Hels Andžels" smatra policija da bi turski bajkeri mogli ući u sukob i sa bosanskom bajkerskom organizacijom "Junajted Tribjuns". 

U Nemačkoj gde "Osmani" imaju oko 40 podružnica bajkeri rade kao obezbeđenje proturskih demonstracija, a preko Interneta članovi jasno podržavaju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. 

Istorija nastajanja "Osmana" nije sasvim jasna, a pretpostavlja se da su nastali usled "bratskog rata" bajkera u Nemačkoj. 

Jedna moguća varijanta je da je NečatI Arabači, za kojim je raspisana međunarodna poternica, želeo da bude šef "Hels Andželsa" u Evropi, ali pošto u tome nije uspeo usledio rat između "starosedeoca" "Hels Andželsa" i članova migrantskoh porekla. 

Inače što je zanimljivo "Osmani" nisu prava bajkerska grupa, jer njeni članovi pre svega voze nemačke limuzine, a i ne teže da budu klub bajkera.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi