Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Tužilaštvo provjerava poslove dr. Talirevića i Moje klinike

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     11.08.2016 u 09:23 h 0

Tužilaštvo provjerava poslove dr. Talirevića i Moje klinike
FOTO: CIN

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet nakon niza istraživačkih priča o povezanosti doktora Emira Talirevića, zdravstvene ustanove ''Moja klinika'' koja je u njegovom vlasništvu, Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' i direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović, saznaje N1.


Nekoliko medija objavilo je informacije o poslovanju prethodnog menadžmenta Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na čijem je čelu bila dr. Sebija Izetbegović, odnosno o sklapanju ugovora sa "Mojom klinikom" dr. Talirevića o patohistološkim poslovima.

Da li su ovi ugovori sklopljeni na štetu države i građana, a u korist privatnih interesa vlasnika te klinike i da li je bilo nezakonitih radnji u cijelom procesu, odgovore će dati nadležni organi.

Također, Tužilaštvo KS prikuplja informacije i o tome na koji način je dio Bolnice iznajmljen "Mojoj klinici"  nakon što je ugovor o najmu 754,5 kvadrata potpisan u martu 2014. godine. 

"Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo povodom medijskih izvještavanja o navodnim nezakonitostima u vezi sa poslovanjem 'Moja klinika', JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Medicinskog fakulteta u Sarajevu, prikuplja dokumentaciju i provjerava iznesene informacije oko zakupa poslovnog prostora, te vršenja patohistoloških usluga i dr.", kazao je za N1 Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

Nakon medijskih izvještaja, dr. Talirević je žestoko izvrijeđao novinarku Centra za istraživačko novinarstvo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi