Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Erdogan: Nemamo pravo biti milostivi prema onima koji nemaju milosti prema svojoj zemlji

Svijet

    10.08.2016 u 16:19 h 0

Erdogan: Nemamo pravo biti milostivi prema onima koji nemaju milosti prema svojoj zemlji

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je u Ankari one koji nisu shvatili ozbiljnost situacije oko pokušaja državnog udara, nazvao ''nepopravljivim dijelovima'' terorističke organizacije FETO


Erdogan je danas govorio u predsjedničkoj palati u Ankari na sastanku sa članovima Vijeća turskih izvoznika, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna desavanja u ovoj zemlji.

"Oni koji smatraju da pokušaj udara na sudstvo i policiju 17. - 25. decembra moja lična stvar i koji još nisu svarili stvarnosti oko pokušaja državnog udara 15. jula, su nepopravljivi dijelovi ove organizacije. Nećemo imati milosti prema onome koji nema milosti prema svojoj zemlji i narodu", rekao je Erdogan.

 Istakao je da su teroristi FETO-a uzeli oružje od turske vojske i policije koje je plaćeno porezom naroda, te ga okrenuli prema istom tom narodu.

"Godinama su se pitali da li je moguće da u ovoj zemlji postoji 'nenaoružana teroristička organizacija'. Postoji li? Prema kome je čovjek okrenuo oružje koje je ozeo od naše vojske, policije i države, za koje ti i ja dajemo porez? Prema narodu. Ovi nitkovi i besčasnici su pucali na nas sa oružjem koje trenutno nema ni separatistička organizacija PKK-a", rekao je Erdogan.

 Obzirom da je govorio na sastanku sa turskim poduzetnicima koji izvoze i izvan Turske, pozvao ih je da svojim partnerima u inostranstvu prenesu pravo lice pokušaja državnog udara u Turskoj, te da istaknu da teroristička organizacija FETO ne predstavlja samo prijetnju po Tursku, nego i opasnost po cijeli svijet.

"Možda imate i prijatelje među njima. Mislim da i to trebate razotkriti. To morate prijaviti našim tužilaštvima i policiji. Zašto? Jer, to je naša dužnost prema domovini. Oni neće uništiti našu zemlju, nego ćemo mi uništiti njih", rekao je Erdogan.

"Odlučno ćemo dokrajčiti teroriste FETO-a", poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je istakao kako je njegova zemlja odlučna da dokrajči pripadnike terorističke organizacije FETO-a.

"Odlučni smo da dokrajčimo pripadnike terorističke organizacije FETO, kao i pripadnicima PKK-a i ISIS-a, ne odstupajući od demokratskih i principa pravne države", poručio je Erdogan, te dodao:

 “Ovaj narod je veliki narod, narod koji ima snagu. Ovaj narod nije plašljiv, kukavički i narod koji bježi. Bjegunci su poznati. Oni su pobjegli, mi ih sada hvatamo. Želim da znate, to ne radimo sa bilo kakvom željom za osvetom, nego u okvirima prava i pravde”.

 Također je istakao kako je turski narod dao historijsku lekciju onima koji su rukom terorističke organizacije FETO željeli zarobiti Tursku.

"Naš narod je dao historijsku lekciju onima koji su željeli zarobiti Tursku i pokušao da se u našoj zemlji ponovo bolne slike iz Sirije, Libije, Iraka i Afganistana", poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi