Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Možete li da pogodite kolika je prosječna vagina?

Lifestyle

Izvor: Mondo     10.08.2016 u 12:12 h 0

Možete li da pogodite kolika je prosječna vagina?
FOTO: pixabay.com

Prosječna veličina vagine će vas možda iznenaditi.

O veličinama penisa priča se često, ali šta je sa vaginama? Bilo da mislite da nemate baš čime da se pohvalite, bilo da gajite "čudovište" u gaćama, ispada da nemate razloga za zabrinutost. 

Evo zašto: okreni-obrni, prosečna vagina duboka je manje nego što je prosječan penis u erekciji dug, i upravo je to razlog zbog kojeg ženama veličina penisa muškarca sa kojim je u vezi znači mnogo manje nego njemu samom. 

Naučnici Vilijam Masters i Virdžinija Džonson bili su prvi koji su se temeljno posvetili ovom pitanju još davne 1966. godine. Mjerili su "ženske dijelove" 100 žena koje nisu rađale i utvrdili da je prosječna dubina vagine između 7 i 8 centimetara, kad žena nije seksualno uzbuđena. 

Ali, kad je žena raspoložena za seks, vagina se, slično kao i penis, mijenja i postaje "dublja", dosežući dužinu od 11 do 12 centimetara, što znači da ako je vaš penis u erekciji tu negde oko 12 centimetara nemate razloga za brigu. 

Novije studije, u koje su bile uključene i žene koje su rađale potvrdile su ove podatke. Najmanja vagina bila je duboka 6,9, a najveća 14,8 centimetara. 

Ova informacija nije baš ohrabrujuća za muškarce sa mikropenisom, ali ako ste negdje u zlatnoj sredini, sve je ok. Mikropenis je ionako fenomen koji se sreće prilično rijetko. 

Ako se pitate kakva je situacija sa penisima, evo brojki. Penis u erekciji dug je, u prosjeku oko 13,2 centimetra, a obim mu je oko 11,7 centimetara. U neekretilnom stanju, dužina je u prosjeku 9,1, a obim 9,3 centimetra. 

I dalje ste zabrinuti?


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi