Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Facebook ukinuo blokiranje reklama

Nauka i tehnologija

Izvor: Mondo     09.08.2016 u 20:15 h 0

Facebook ukinuo blokiranje reklama
FOTO: fotodesk.net

Facebook našao način da ''doskoči'' AdBlock zaštiti i drugim blokatorima reklama.


Najveća društvena mreža na svijetu našla je način da zaobiđe zaštitu od prikazivanja reklama na svojim stranama, ali će zauzvrat korisnicima pružiti više opcija tj. kontrole nad reklamnim sadržajem. 

U poboljšanom panelu "Ad Preferences" Facebook korisniku omogućava da odredi koji tip reklama bi volio najviše da vidi (jer, moraće da ih gleda), da sazna koji brendovi su ga dodali na listu korisnika (iz nekog razloga) i mnoge druge opcije, koje će moći da podesi, izbriše ili promjeni. 

Korisnici su u nedavnom istraživanju otkrili da blokiraju reklame jer su invazivne i nasilne, a moguće je da nose i bezbednosne rizike. Iz tih razloga Facebook je korisniku ponudio opcije po kojima će prilagoditi reklame, kako one ne bi bile bilo šta od nabrojanog malopre. 

Regulatorna tele za oglašavanje i Facebook su se složili da je ovo odlična tačka za dalji razvoj oglasne industrije, koja će omogućiti opstanak besplatnog interneta, koji se sve češće dovodi u pitanje. 

Facebook nije otkrio mehanizme kojima će zaobići blokatore reklama, ali svjetski IT portali ne isključuju mogućnost debelog plaćanja AdBlock Plus i drugim kompanijama da Facebook stave na "belu listu" sajtova koji se ne blokiraju, čak i kad je AdBlock uključen. 

Šta vi kažete na sve ovo?


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi