Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Koristili privatne automobile za navodna službena putovanja

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     09.08.2016 u 18:05 h 2

Koristili privatne automobile za navodna službena putovanja
FOTO: fotodesk.net

Budžet Srednjobosanskog kantona za 2015. godinu donesen je bez realnog uravnoteženja s obzirom na to da nije zasnovan na principu tačnosti.


Ukupni prihodi nisu pokrili ukupne rashode što nije u skladu sa članovima 4. i 6. Zakona o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine, piše između ostalog, u izvještaju o finansijskoj reviziji entitetskog Ureda za reviziju institucija.

 Između ostalog, u izvještaju se navodi netransparentost u evidentiranju korištenja službenih vozila kao i troškovi predstavljeni kao ''korištenje privatnih vozila u službene svrhe'' bez odgovarajućeg pismenog pokrića.

Dakle, više od 70.000 maraka potrošeno je za korištenje privatnih automobila za razne poslove, a da pri tome nije ostavljena odgovarajuća dokumentacija odnosno dokaz o stvarnoj upotrebi vozila u poslovne svrhe.

Ured je utvrdio i nepravilnosti u pravdanju putnih troškova i dnevnica, a zabilježeni su i slučajevi pravdanja dva službena putovanja - jednim nalogom. Putovanja i utrošak goriva bez kontrole uz ozbiljno neracionalno korištenje javnih sredstava.

Kompletan izvještaj možete pročitati OVDJE.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Sve to treba popaliti i dat im Magarce.

  2. Da Bog da im za lijeka trebalo, majku im...ljudi nemaju sta jesti

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi