Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Božo Vrećo progovorio o odustajanju od ''Koštane''

Zvijezde i tračevi

Izvor: N1     09.08.2016 u 17:43 h 0

Božo Vrećo progovorio o odustajanju od ''Koštane''
FOTO: YouTube Screenshot

Nakon odustajanja od predstave "Koštana", muzičar i glumac u predstavi Božo Vrećo je u ekskluzivnom razgovoru za N1 prvi put otkrio svoju stranu priče.


Vrećo je nakon odustajanja od predstave "Koštana" u režiji Kokana Mladenovića podigao veliku medijsku prašinu, s obzirom na to da članovi ekipe koja radi na ovoj predstavi nisu bili nimalo blagi na riječima.

"Prije svega hvala vam što ste mi pružili priliku da iznesem mišljenje, jer je jako bitno sagledati obe strane.

Tek sada sam smogao dovoljno snage da ispričam priču koja je vezana za moje zdravstveno stanje. Nikada nisam bio suočen sa situacijom kada moram da odustanem od nekog projekta radi mog zdravlja. To se nažalost sada desilo i ja ne mogu da krivim nikoga tu. Splet okolnosti, moj odnos sa rediteljem nije bio u harmoničnom stanju. Sve što se dešavalo u vezi sa predstavom nije vodilo nečemu čemu sam se nadao", kazao je Vrećo za N1.

''Ja bolest nisam htio da objelodanim i pričam na sva zvona. Kada imate epilepsiju, pokušavate da to držite u tajnosti i trudite se da vas ništa ne dovede u stanje da morate da pričate o tome. Na koncu svega, ja se moram braniti jednim takvim nalazom i sličnim stvarima. Jako mi je teško jer je to bolest koja nije izlečiva i s kojom se ja borim od 18. godine. To nije nešto od juče i ja na to ne mogu da utičem", dodao je.

Vrećo je istakao da je cela atmosfera dovela do velikog pritiska i stresa.

"Cijela situacija je dovela do toga da moje tijelo ne može da podnese fizički pritisak i stres. O toj predstavi sam zaista, nekako, mnogo ulagao i nada. Pisao sam i pričao o tome. Za mene je 'Koštana' sloboda i hrabrost da budeš svoj u ovom suludom svijetu. Sama realizacija predstave i prelazak u Novi Sad i Tivat nisu vodili tome i to je vodilo narušavanju mog zdravlja. Tek sada sam smogao dovoljno snage, oslabio sam tri kilograma i imam nove terapije."

Kazao je da je jedini razlog njegovog odstupanja od predstave njegovo zdravstveno stanje. "Tek danas je bilo vrijeme da se oglasim na sve klevete i neistine jer u tom trenutku ja ne želim da ispravljam nečije navode i riječi. Svi su odreagovali kako jesu, ali jedini razlog mog odstupanja od projekta je moje zdravstveno stanje."

"U cijeli projekat sam ušao prijateljski sa Kokanom i priča i realizacija predstave su sasvim različite struje. U samom startu je to nailazilo na otpor i nesuglasice što se tiče mnogo stvari. Ja sam neko ko se profesionalno bavi ovim poslom i nikako sebi ne mogu dozvoliti neku grešku po tom pitanju. Čak i dan kad sam se osjećao loše i odlučio da napravim rez i napustim sve, vi tada ne možete da se oduprete tome.

Morate da ispratite sve i da se zaštitite. Imao sam razgovor sa produkcijom gdje sam rekao da im ne treba neko ko će se srušiti na sceni. Nije tačno da sam pobjegao i da se nisam nikome javio. Prije svega je prethodio razgovor. Produkcija je ostala negdje nedorečena u svemu. Oni su prenijeli sve što je trebalo Kokanu. Imali smo jutarnju probu na kojoj je došlo do prepirke i nesuglasica. Cijeli dan sam se osjećao loše, ali jedini glumac koji je ušao u sobu je glumac Dugalić koji me je zatekao u tom stanju. Pitao me je kako sam i jedino čega se sjećam je da sam rekao da se osjećam loše", objašnjava Vrećo.

Na pitanje da li je znao da u slučaju odustajanja iz predstave mora ispostaviti novčanu naknadu, Vrećo je kazao: "U samom ugovoru postoji jedna od tačaka, jer nikada ne bih potpisao ugovor koji nema takvu jednu tačku. Ako se ne osjećate dobro da se možete povući iz projekta i platiti određeni iznos zbog toga. Ja sam taj ugovor potpisao svjesno i krenuo sam sa celim procesom potpisujući takav ugovor. Ukoliko dođe do sudskog procesa, tu sam i ne bježim od svega toga. Jedini razlog mog izlaska je zdravstvena situacija", poručio je.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi