Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

OTKRIVENE MRAČNE TAJNE IZ ŽIVOTA PRINCEZE DAJANE: Evo kako ju je ponižavao princ Čarls zbog ljubavnice

Zvijezde i tračevi

Izvor: Telegraf     09.08.2016 u 17:16 h 0

OTKRIVENE MRAČNE TAJNE IZ ŽIVOTA PRINCEZE DAJANE: Evo kako ju je ponižavao princ Čarls zbog ljubavnice
FOTO: pixabay.com

Bivši šef obezbjeđenja princeze Dajane otkrio je u svojoj novoj knjizi najintimnije detalje o sukobu pokojne omiljene princeze i ljubavnice njenog muža, Kamile


Bivši šef obezbjeđenja princeze Dajane, Ken Verfi, nedavno je objavio knjigu sjećanja o princezi – “Pažljivo čuvana tajna”. U njoj govori o svemu kroz šta je princeza prolazila i čemu je bila izložena u braku sa britanskim prestolonaslednikom, princom Čarlsom. 

Prenosimo odlomak koji se tiče upravo afere princa Čarlsa i Kamile: 

“Iskreno vjerujem da princeza od Velsa nije otišla na rođendansko slavlje u kući ledi Anabel Goldsmit u Ričmondu, te večeri 1989. godine, kako bi se sukobila sa ljubavnicom svog muža. 

Mislim da je jednostavno smatrala da treba da podrži princa Čarlsa. Ono što se tada dogodilo bilo je spontano, mnogi bi rekli i sasvim oprostivo, ali za mene koji sam bio zadužen za njeno obezbjeđenje, bila je noćna mora. 

Dajana nikada nije zvanično bila obavještena o aferi svog supruga sa bivšom djevojkom Kamilom Parker Bouls, ženom koju je smatrao svojom srodnom dušom. Nije bilo potrebe da joj kažu: sva posluga u kensingtonskoj palati je znala, i bilo je nemoguće da se ona pretvara da ne zna. Gotovo svi gosti na proslavi su znali. Slavlje je bilo u čast 40. rođendana Kamiline mlađe sestre Anabel Eliot. Na putu ka Ričmondu princ je Dajanu zadirkivao čitavim putem i jasno joj stavljao do znanja da nije srećan zbog njenog prisustva. 

Sedeo sam na prednjem sjedištu automobila, u tišini, i nisam bio siguran šta da očekujem od predstojeće večeri. Prethodno mi je Dajana rekla da nema namjeru da se izljubi sa Kamilom kada se budu srele. 

– Pružiću joj ruku i videti da li će je prihvatiti – rekla je princeza. 

Tada sam već dvije godine bio u njenom policijskom obezbjeđenju, i još godinu dana prije toga u obezbjeđenju njenih sinova. Nije bilo neobično da mi poverava svoje strahove, priča o svojim emocijama. Vjerovala mi je. 

Mnogi gosti nisu krili iznenađenje zbog njenog prisustva, ali ona je bila bez premca o tome da prikrije tuđu sramotu. Bio sam uvjeren da će sve biti u redu, i da bi moje prisustvo moglo samo da je ometa, pa sam se povukao u kuhinju. 

Bio sam tamo oko 90 minuta, kada sam čuo princezin glas kako me doziva. Pojavila se uplakana i uznemirana, i rekla da su Čarls i Kamila nestali. Bila je odlučna u tome da ih nađe i suoči se sa njima, i želela je da ja budem pored nje. 

– Hoćeš li mi pomoći, Ken? Sada mi je zaista dosta. Neću da se ponaša tako prema meni u javnosti. Hoću odmah da razgovaram sa njom – rekla je. 

Emotivni saveti nisu bili dio mog policijskog posla, ali sam se pitao da li je mudro da se napravi scena. Nisam želeo da budem uvučen u bračnu svađu u kojoj učestvuju prestolonaslednik, njegova supruga i njegova ljubavnica. I to u javnosti. 

Ali nisam mogao da uverim Dajanu da ne treba to da čini. Odvela me je niz stepenice u podrum gdje su se igrala dijeca. U jednom uglu sedeli su Čarls i Kamila, udubljeni u razgovor. 

- Molim te, Ken, ne idi – rekla je tiho. Činilo se da joj moje prisustvo daje snagu za ono što je nameravala da kaže. Ali ja sam mislio da ne treba da prisustvujem intinmnoj svađi, izvinio sam se, i povukao u dno stepeništa. Cijela situacija mi je izgledala nevjerovatno. Šta je trebalo Čarlsu i Kamili da se izdvajaju sa proslave na kojoj je među svim ljudima prisutna i princeza? 

To je za nju bila nevjerovatna uvreda. Jedino logično objašnjenje je bilo da je princ mislio da njegovo odsustvo neće biti primijećeno. Dajana se pojavila poslijenekoliko minuta. Izgledala je gordo, držala je glavu visoko dok je ponovo ulazila na proslavu. Divio sam joj se zbog toga. 

Čarls i Kamila pojavili su se par minuta kasnije, izgledali su potrešeno. Šta god da je Dajana rekla, činilo se da je pogodilo pravo u metu. Ostatak večeri kretali sus e odvojeno, kao da s eništa nije desilo, i tako su se pretvarali do ulaska u auto. 

- Kako si to mogao da mi uradiš – pitala je Dajana bezbroj puta svog utihnulog muža. Ja sam sedeo na prednjem sjedištu, u tišini, i gledao naprijed. 

Dajana nije bila emotivno jaka. Sama mi je priznala da nije spavala te noći i da je plakala bez prestanka. Saosećao sam s njom. Bila je mlada žena i majka koja je očajnički želela da je njen muž voli. 

Princ nije bio loš čovek, ali je način na koji se te večeri ophodio prema Dajani – neoprostiv. Poslijete večeri, Dajana je prestala da koristi eufemizme o “onoj ženi” i “njegovoj gospi”. Ako bi je ikada i spomenula, Kamilu bi zvala “rotvajler”. Ona nije odustala od borbe za naklonost svog muža, samo joj je više bilo muka da se bori svaki dan. 

– Dođe vrijeme kada ti jednostavno više nije stalo – rekla mi je.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi