Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Darko Ćulum ocijenjen kao najpodesniji kandidat za dirketora Policije RS

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     09.08.2016 u 15:25 h 0

Darko Ćulum ocijenjen kao najpodesniji kandidat za dirketora Policije RS
FOTO: Agencija Anadolija

Nezavisni odbor Narodne skupštine Republike Srpske za izbor direktora policije danas je nakon razgovora sa kandidatima koji su ispunili uslove na konkursu za ovu funkciju, jednoglasno odlučio da je Darko Ćulum najbolji kandidat za ovo mjesto


Članovi odbora tokom dva sata obavili su razgovore sa Ćulumom i Draganom Prodanovićem. Ćulum je aktuelni zamjenik direktora policije RS, dok je Prodanović, načenik CJB Doboj, a prema riječima predsjednika Odbora Borislava Radića u odluci Odbora presudno je bilo iskustvo kandidata.

"Sledeći korak je da zatražimo mišljenje i provjere Ministarstva unutrašnjih poslova RS oko vođenja krivičnih postupaka, izvode iz kaznenih evidencija i da zatražimo mišljenje ministra policije oko Darka Ćuluma", rekao je Radić.

Objasnio je da je komisija izvršila uvid u radnu biografiju, iskustvo na poslova, razgovarali su i o prijedlozima i sugestijama oko unapređenja organizacije policije RS.

"Ono što je presudilo je svakako iskustvo na rukovodećim poslovima koje svakako Darko Ćulum nesumnjivo ima u odnosu na Dragana Prodanovića. Sav radni vijek Prodanovič je ostvario na području CJB Doboj, dok Ćulum ipak ima značajnije radno iskustvo na rukovodnim pozicijama, položajima i funkcijama u MUP RS", kazao je Radić.

On očekuje sljedeće sedmice mišljenje ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, nakon čega će uputiti prijedlog Vladi RS za imenovanje.

Ćulum i Prodanović danas nisu željeli da daju izjave za medije.

Očekuje se da bi novi direktor Policije RS trebalo da bude imenovan do sredine septembra. Osim ove dvojice kandidata na konkurs se prijavio i Vlado Jovanić, koji nije ispunio uslove.

Dosadašnji direktor Policije RS Gojko Vasić, koji je u drugoj polovini drugog mandata, ispunio je uslove za penziju i poslije šest godina povlači se sa funkcije.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi