Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Putin daje 10 miliona dolara za srpske medije!

Regija

Izvor: Vesti-online     08.08.2016 u 20:18 h 1

Putin daje 10 miliona dolara za srpske medije!
FOTO: pixabay.com

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pokreće u Srbiji medijsku kampanju protiv Evropske unije i Zapada, tešku 10 miliona dolara, saznaje ''Alo!''.


Novac će se sliti na račune pojedinih štampanih medija, kao i na račun nove televizije koja počinje sa radom na jesen, a sve sa jednim jedinim ciljem - da šire prorusku politiku u Srbiji! 

Kako tvrdi izvor "Alo!", koji je iz prve ruke upoznat sa dešavanjima u vezi sa ovim pitanjem, načelni dogovor postignut je krajem jula u Sloveniji. 

- Putin je krajem prošlog mjeseca bio u Mariboru, kada se sastao sa nekoliko ljudi koji su zaduženi za ostvarenje njegovog projekta. Prvi čovjek Rusije, naime, odlučio je da uloži 10 miliona dolara u medije u Srbiji, i to preko slovenačkih tajkuna, kako novac ne bi išao direktno u Srbiju, već bi oni imali potpunu kontrolu nad njegovim tokom. Znajući šta se sve dešavalo u Srbiji i kako, Putin ne želi da dozvoli da se eventualno desi da neko potkrada taj projekat - tvrdi sagovornik "Alo!". 

Kako dodaje, javna je tajna da je Federalna služba bezbjednosti (obaveštajna služba koja je nasledila KGB) već dugo u sprezi sa slovenačkim tajkunima, te ne čudi što je ruski predsjednik odlučio da baš njima prepusti kontrolu nad ovim projektom. 

- Tako će se iz Slovenije finansirati mediji koji će širiti prorusku politiku u Srbiji. S tim ciljem na jesen počinje sa radom i jedna nova televizija, a iza koje stoji jedan poznati srpski tajkun. Njihov zadatak biće da udare na interese Zapada i EU u Srbiji i, naravno, da veličaju Rusiju. Putin takođe smatra i da je to odličan način da utiče i na mandatara Aleksandra Vučića. Pritom, Federalna služba bezbjednosti očekuje da će provladini dnevni listovi, koje će sada finansirati Rusi, ubuduće zabiti nož u leđa Vučiću ako se okrene Zapadu - otkriva sagovornik "Alo!". 

Inače, ovakav potez prvog čoveka Rusije i ne iznenađuje previše s obzirom na činjenicu da se u javnosti već dugo šuška o tome da ta zemlja želi bespogovornu podršku Srbije, a nauštrb odnosa sa Zapadom i EU. Tako su mediji u čitavom regionu brujali o tome da Putin namjerava da pojača i vojni i politički pritisak na Srbiju, a kao potvrda takvih ocijena isticane su vojne vježbe, posjete na visokom političkom nivou, najavljena pomoć Rusije u naoružanju Srbije, politička saradnja... Treba imati u vidu i činjenicu da, prema nekim procenama, čak preko 70 organizacija, sa tendencijom povećanja, u Srbiji zastupa prorusku ideologiju.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Kad država i narod nakon niza promašaja i dalje ne zna šta hoće normalno je da se ovo dešava te dozvoli mješanje drugih država u vlastiti suverenitet i integritet u korist tih država i na vlastitu štetu.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi