Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Ponosan sam na to kako je obeležena godišnjica akcije „Oluja“ u Srbiji

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     08.08.2016 u 16:58 h 2

Vučić: Ponosan sam na to kako je obeležena godišnjica akcije „Oluja“ u Srbiji
FOTO: Agencija Anadolija

Komentarišući nedavnu proslavu akcije „Oluja“ u Kninu i njeno obeležavanje u Zemunu, premijer tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da smatra da „to što se događa u Hrvatskoj je pre svega pitanje za Hrvatsku“ te da je ponosan na građane Srbije i na Krajišnike, zbog načina na koji je godišnjica obeležena u Srbiji.


„Ponosan sam kako smo obeležili taj jezivo tužni dan kada je krenula akcija „Oluja“ u kojoj je ubijeno više od 2.500 Srba i proterano više od 250 hiljada Srba. Na tom našem veličanstvenom i rekao bih najmanje četiri puta većem skupu od njihovog najvećeg skupa koji je održan u Kninu, kod nas nije bilo paljenja ničije zastave, nije bilo govora mržnje, nije bilo nijedne ružne reči o bilo kome“, rekao je Vučić. 

On je dodao da je video kod građana Srbije i Krajišnika u očima te večeri ponos, povratak dostojanstva te da su se ljudi osećali kao neko ko sme da kaže šta mu je na duši, šta mu je na srcu, da to drži za sebe, a da ni o kome drugom ne kaže ništa loše. 

Kada je u pitanju pismo koje je poslao zvaničnicima EU u kojem je pisao o situaciji u regionu, pre svega zbog poništavanja presude Alojziju Stepincu, Branimiru Glavašu i podizanju spomenika „ubici jugoslovenskog ambasadora“, Vučić je rekao da je uputio jedno veoma civilizovano pismo, na odgovoran način sastavljeno, onako kako predsednik Vlade treba takva pisma da sastavi. 

„Da li ću dobiti odgovor ili ne, ne znam ni sam, ali mislim da na sadržaj pisma niste mogli da čujete ni jednu primedbu, jer ja sam u tom pismu taksativno naveo sve ono šta se događalo, činjenice sam izneo. Nisam čak iznosio sopstvene zaključke, sem zaključka da mi moramo da sarađujemo i u budućnosti, što mislim da jeste suština naše politike. Stabilnost, jer ta stabilnost nas dovodi do prosperiteta, mir i stabilnost. A ako oni mogu da mi kažu da nešto od činjenica nije tačno, voleo bih da mi kažu“, kazao je Vučić. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Да сам на твом мјесту, не бих се ту појавио.
    1) Гдје си ти био у вријеме Олује?
    2) Сачекују новинари на Дрини избјеглице и питају:"Код кога идете?"."Идем код рођака" или "Не знам", а новинар одмах наставља:"А кад се враћате?"
    Јесте да си се извинио због тих који су тако дочекали те људе, али ни ти ништа ниси урадио за њих, а био си у Влади много пута до сада.А људи се, (који су ипак остали) и даље потуцају и грађани су другог реда.
    Немој да се фолирамо.

  2. :(

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi