Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

GLUMICA UZVRAĆA UDARAC: Rene Zelveger napisala otvoreno pismo poslije kog će svi zaćutati

Zvijezde i tračevi

Izvor: Kurir     07.08.2016 u 20:41 h 0

GLUMICA UZVRAĆA UDARAC: Rene Zelveger napisala otvoreno pismo poslije kog će svi zaćutati
FOTO: YouTube Screenshot

Rene Zelveger se mnogo promijenila od prije 15 godina kada je izašao prvi film ''Dnevnik Bridžit Džouns'' i to je, iz nekog razloga, veliki šok i glavna vijest u britanskim i američkim tabloidima.


Zbog toga, glumica i producentkinja je krenula stopama Dženifer Aniston i napisala otvoreno pismo za "Hafington post" koje nosi naslov "Možemo da budemo bolji". 

"Imam sreće. Izabrala sam kreativan život i imam priliku da se bavim poslom koji me ispunjava i koji mi daje smisao, i to je pravi blagoslov za koji vrijedi platiti cenu redovnih izazova javnog života. Ponekad to znači da treba da se pomirim sa poniženjem, a ponekad treba da shvatim kada ćutanjem samo produbljujem problem", piše Rene. 

Ona se dalje priseća priče koju su tabloidi pokrenuli 2014. godine o tome kako je išla na plastičnu operaciju očiju. Nakon toga su se nedjeljama provlačile njene slike od prije 10 godina i danas i poređenja - kao da je prosto nemoguće da žena za deceniju uspe da ostari, dobije bore i promjeni izgled. 

Kako kaže, ta priča je nije dotakla - samo još jedan u nizu uvredljivih tekstova. Nije želela da reague na natpise jer nije vidjela nikakvu poentu u komentarisanju. Nije želela da se spušta na taj nivo. Ali je ubrzo shvatia da ćutanje u 21. vijeku olako može da e shvati kao znak potvrde. 

"U našoj trenutnoj kulturi nevjerovatne transparentnosti, prljavog veša na televiziji i ljudi koji su spremni da podijele svoje najintimnije detalje zarad malo pažnje i slave, izgleda da odabir da cenite svoju privatnost čini da budete sumnjivi. Neiskreni. Lažov koji nešta skriva. "Ona poriče" zvuči kao da pokušavam da prikrijem navodnu "otkrivenu istinu" tabloida", nastavlja ona. 

Rene dodaje da u ovakvim situacijama ćutanjem ne samo da postaje meta ismevanja, već dovodi sebe u situaciju da čitav narativ njenog života izmene oni koji opstaju zahvaljujući izmišljenim skandalima. Zato je rešila da konačno progovori. 

"Pišem danas zato što moram da iznesem neke istine o svom životu i zato što me duboko zabrinjava taj prelaz tabloidnih priča od nagađanja to navodne istine. Sama priča o operaciji očiju nije bila bitna, ali sam se zbog nje uključila u legitimne novinske priče o samoprihvatanju i ženama koje su podlegle pritisku da izgledaju i osjećaju se onako kako se od njih očekuje. Nije da se to nekoga tiče, ali ja nisam donela odluku da promenim svoje lice i idem na operaciju očiju. 

Previše mršava, previše debela, ostarila, bolje izgleda kao brineta, ima celulit, gubi kosu, ima stomak ili je trudna? Ružne cipele, ružna stopala, ružan osmijeh, ružne ruke, ružna haljina, ružan smijeh... Materijal za naslove koji naglašavaju varijable potrebne da se odredi koliko je neko vrijedan i služe kao parametri u veoma uskoj margini u okviru koje svi mormao da budemo kako bismo bili društveno prihvatljivi i poslovno cenjeni", nastavlja Rene. 

Ona za kraj postavlja pitanje svima - zašta smo toliko željni da gledmao poznate ličnosti kako pate? Zar ne možemo da se zainteresujemo za bitnije stvari i da zaista budemo bolji?


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi