Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Otkrivena zabluda o lozinkama

Nauka i tehnologija

Izvor: Mondo     07.08.2016 u 18:05 h 0

Otkrivena zabluda o lozinkama
FOTO: pixabay.com

Od kad postoje lozinke odtad postoji i pravilo da bi s vremena na vrijeme trebalo mijenjati. Ispada da je to potpuno pogrešno, makar, ako vjerujete u najnovije istraživanje.


U Las Vegasu je održana konferencija o bezbjednosti na internetu, na kojoj se više bezbjednosnih eksperata složilo da česta promjena lozinke na istom servisu donosi, zapravo, više štete, nego koristi. 

Prema istraživanjima objavljenim na PasswordsCon 2016 konferenciji ljudi u najvećem broju slučajeva tokom izmene lozinke mijenjaju samo jedno slovo u lozinki ili dodaju novo na kraju. Izmena passworda, odnosno lozinke sigurnosne kuće nazivaju „transformacijama“, a loše je to što hakeri i oni koji se bave narušavanjem onlajn bezbjednosti računaju na te transformacije, koriste ih u svojim algoritmima za razbijanje lozinki i lakše dolaze do svog cilja - onemogućavanja lozinki tj. Njene krađe. 

Promjene lozinke su, zaključuju na konferenciji, nužne samo ako dođe do pada sigurnosti servisa, sajta ili usluge za koju se ta lozinka koristi.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi