Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Originalna imena za koja nikada niste čuli, ali će vam se sigurno svidjeti na prvu!

Lifestyle

Izvor: Index.hr     06.08.2016 u 19:37 h 0

Originalna imena za koja nikada niste čuli, ali će vam se sigurno svidjeti na prvu!
FOTO: pixabay.com

Odabrali smo ona imena koja će se moći isto izgovarati gdje god u svijetu, a koja zapravo neće naginjati ni na jednu kulturu posebno


SVI MI težimo da naše dijete bude posebno, originalno, samo sebi svojstveno i svi mi želimo dijete od prvog dana predodretiti da bude upravo takvo. A kako se to može napraviti od prvog dana, ako ne odabirom imena?

Netko ne teži toliko tome da mu dijete ima neko izmišljeno ime, ime koje će izazivati podsmjeh kako dijete bude raslo, pa se često poseže za imenima koja jesu poznata, ali opet, da ono ipak bude barem u vašem okruženju jedino.

S druge strane, doista je teško imati i jedno i drugo, isto je tako teško i smisliti neko sasvim originalno ime, a da ono lako uđe u uho i da se na njega lako naviknete - i vi, i vaše dijete, ali i okolina.

Ako spadate baš u takvu kategoriju roditelja i u očekivanju ste bebe, možda vam malo pomognemo s ovim muškim i ženskim imenima za koje sigurno niste nikada čuli, ali će vam se sasvim sigurno, barem neka od njih, itekako svidjeti na prvu!

Odabrali smo ona imena koja će se moći isto izgovarati gdje god u svijetu, a koja zapravo neće naginjati ni na jednu kulturu posebno. I upravo u tome leži njihova draž.

Dečki:

Benton
Camilo
Davon
Elian
Kael
Keon
Kian
Laton
Malaki
Vihan

Cure: 

Aviana
Brita
Elora
Grecia
Isa
Makena
Maren
Oriana
Ulani
Zuri


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi