Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Postupak protiv Mektića zbog klevete

Bosna i Hercegovina

Izvor: agencije     04.08.2016 u 20:09 h 1

Postupak protiv Mektića zbog klevete

Tužilaštvo BiH najavilo je da će protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića biti pokrenut postupak po tužbi za klevetu ''zbog iznesenih laži o glavnom tužiocu Goranu Salihoviću''.


"Tužilaštvo BiH neće dozvoliti bilo kome, pa ni ministru bezbjednosti da vrši pritisak radi donošenja tužilačkih odluka u svrhu nečije predizborne kampanje jer u tome ne želimo učestvovati", saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da ova pravosudna institucija radi u skladu sa zakonom, te da niko nema pravo da vrši pritisak kada će tužilačke odluke biti donesene.

Tužilačke odluke u predmetima biće donesene, kako ističu iz Tužilaštva BiH, onda kada se sprovedu sve potrebne istražne radnje i aktivnosti u interesu pravde i građana, a nikako u trenutku kada je to nekome politički potrebno.

"Ne želimo komentarisati neistine i insinuacije koje je u medijima u protekla dva dana iznosio Mektić, koji je zbog svog nezakonitog miješanja u ingerencije policije i pravosuđa već izazvao reagovanja struke i javnosti", dodaje se u saopštenju.

Mektić je za federalne medije izjavio da je glavni tužilac BiH Goran Salihović "glavni mešetar u državi koji nije u stanju istražiti nijednu diplomu".

Takva izjava ministra bezbjednosti uslijedila je nakon informacije da je Salihović pokrenuo istragu o Mektićevoj diplomi Pravnog fakulteta u Zagrebu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Tužilaštvo će da rasteže i odugovlači i neće da radi ništa do izbora kako bi lopove i dalje održali na vlasti, a nakon izbora predmete će da stave u ladicu i zaborave jer su lopovi opet na vlasti. Gdje da kažnjavaju visoke zvaničnike kad nisu u stanju da kazne ni obične direktore malih javnih preduzeća za očigledan privredni kriminal. Tužilaštva su izvor zla i uzroci problema i njima treba da se pozabavi sipa i da javno objavi sve što tužilaštva nisu uradila i gdje vrše opstrukcije. Žalosno dokle kriminalci sve imaju uticaj. Samo naprijed Mektiću.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi