Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Usvojili su djevojčicu: Kada je pustila glas, postala je senzacija

Zanimljivosti

Izvor: Blic     13.07.2016 u 10:08 h 0

FOTO: facebook

Kenzi Voker ne zna tačan datum svog rođenja. Pretpostavlja se da je rođena u kineskoj pokrajini Hunan, oktobra 2003. godine, a o datumu ne vrijedi ni pretpostavljati. Malena djevojčica nije imala ni punih mjesec dana kada je ostavljena na železničkoj stanici, samo u kartonskoj kutiji i u plavom kaputiću.


Kako sama kaže, tri puta je blagoslovena – prvi put kada je imala ludu sreću i već narednog jutra dobri ljudi koji su je pronašli, odveli su je u obližnje sirotište i time joj spasili život. Godinu dana je živela tamo, čekajući na nove roditelje, i, kako voli da kaže, drugi put je blagoslovena kada je zapala za oko jednoj američkoj porodici iz Teksasa. 

Čak i njegova supruga Kim prošli su kroz tragediju kada je Kim pobacila, i očajnički su želeli dijete. Znali su da u Kini postoji mnogo djece koja čekaju na usvajanje, a kako je poznato da su djevojčice tamo manje poželjne jer ne mogu da zarađuju od malih nogu kao dečaci, odlučili su da žele upravo djevojčicu. Tako je u njihov život ušla Kenzi. 

Treći put je, kaže Kenzi, bila blagoslovena kada je kao šestogodišnjakinja, već smještena u svojoj novoj američkoj porodici, pitala mamu ko je Isus. Mama ju je odvela u crkvu, i tada se u njoj rodilo novo interesovanje. 

Međutim, Čak i Kim doživjeli su pravo iznenađenje već kada su je prvi put doveli u njen novi dom. 
Kada su sa dugog puta ušli u kuhinju, prisustvovali su pravom malom čudu. 

U kuhinji je, naime, stajao starinski zidni sat a mala Kenzi je bez ikakvog premišljanja krenula da oponaša zvukove koje je sat ispuštao, i to sa nevjerovatnom preciznošću. Poslijesata, prešla je na oponašanje svih kućnih aparata, udarala je ritam štapićima za jelo, ali najdraža zabava bila joj je pjevanje sa zidnim satom. 

Djevojčica ni na trenutak nije prestajala da pjeva, a to je bilo tako melodično, da su čak i njihove prve komšije kupile baštensku garnituru i postavili je tako da mogu da prisustvuju koncertima male Kenzi, dok je ona pjevala u kućici na drvetu. 

Vremenom je oponašanje zvukova prešlo u ozbiljno pjevanje, a njene glasovne sposobnosti sada su prava senzacija, i mala pjevačica je na dobrom putu da postane svjetska zvijezda! 

- Iskreno, ne sjećam se da li je ikada postojao period kada nisam pjevala. Bila sam siroče, a sada imam svoju porodicu, a znam da postoji još mnogo siročadi poput mene. Sve što znam jeste da moram da pronađem način da im pomognem - kaže djevojčica sa anđeoskim glasom. 

Poslušajte kako zvuči njeno izvođenje:


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi