Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Majka monstrum: Bebe ugušila peškirom i krila ih po stanu

Svijet

Izvor: Nezavisne novine     12.07.2016 u 15:33 h 0

Majka monstrum: Bebe ugušila peškirom i krila ih po stanu
FOTO: Nezavisne novine

BERLIN - Žena koja pred nemačkim sudom odgovara za čedomorstvo u kojem je ubijeno osam beba, danas je priznala da je ubila više novorođenčadi, ali da se ne sjeća koliko.


Andrea Gepner, stara 45 godina, optužena je za četiri ubistva nakon što su pronađeni ostaci četiri bebe umotani u peškire i plastične kese, u slučaju koji je prošle godine potresao cijelu Njemačku. Na pitanje koliko je, od ukupno pronađenih osam mrtvih beba, ona ubila, njen advokat Do Vagler je rekao da je moguće da je lično ubila "između dva i četiri".

Tužioci mogu da nastave suđenje na osnovu optužnice da je ubila četiri bebe, za jednu bebu je utvrđeno da je mrtvorođena, a za tri bebe je nejasan uzrok i trenutak smrti zbog izuzetno lošeg stanja posmrtnih ostataka

. Stravični ostaci su otkriveni prošle godine u njenom stanu u bavarskom gradiću Valenfels. Njen bivši muž, Džon Gepner, star 55 godina, optužen je za saučesništvo zato što je bio svjestan trudnoća i porođaja, a nije pokušao da spriječi čedomorstva od 2003. do 2013. godine. Iako nisu željeli djecu, bračni par nije koristio kontracepciju, a Gepnerova je bila u drugom stanju 10 godina u kontinuitetu.

U svom priznanju, koje je čitao njen advokat, majka je rekla da je rodila osam beba u kući, da ih je potom uvijala u peškir a potom i, ukoliko se neka beba mrda ili plače, ona bi ih ugušila, uvila u peškir pa u plastičnu kesu i krila ih po stanu. U Njemačkoj, za ubistvo je predviđena kazna od 15 godina zatvora, a za saučesništvo najmanje tri godine zatvora. Očekuje se da će presuda biti biti izrečena sutra. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi