Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Evropljani se plaše za svoja radna mjesta zbog migranata

Izbjeglička kriza

Izvor: Sputnik     12.07.2016 u 13:19 h 0

Evropljani se plaše za svoja radna mjesta zbog migranata

Polovina Francuza, 47 odsto stanovnika Velike Britanije i 36 odsto Nijemaca smatra da lokalno stanovništvo ostaje bez radnih mjesta zbog priliva migranata, pokazala je anketa „Sputnik.Mišljenja“.


Na pitanje „Da li se slažete da imigracija dovodi do gubitka radnih mjesta za lokalno stanovništvo u korist migranata“ skoro četvrtina — 24 odsto stanovnika Velike Britanije nije mogla da odgovori. Da su dobro informisani o ovoj temi, pokazali su stanovnici Francuske i Nemačke, jer je samo pet odsto Francuza i šest odsto Nemaca odabralo odgovor „ne znam“.

Podaci su dobijeni u toku anketiranja koje su sprovele poznata francuska istraživačka kompanija „Ajfop“ i britanska kompanija „Populus“.

Anketiranje je u Velikoj Britaniji vršeno od 15. do 21. aprila, u Francuskoj i Nemačkoj od 14. do 18. aprila ove godine. U njemu su učestvovala 3.042 ispitanika — 989 iz Njemačke, 1.008 iz Francuske i 1.045 stanovnika Velike Britanije.

Međunarodni projekat za istraživanje javnog mnjenja počeo je da radi u januaru 2015. godine. Partner projekta je kompanija „Populus“. U okviru projekta „Sputnik.Mišljenja“ redovno se sprovode ankete i ispituje javno mnjenje u državama Evrope i SAD u vezi sa najaktuelnijim društvenim i političkim temama.

Sputnjik je informativna agencija sa radijskim i multimedijalnim informativnim centrima u desetinama zemalja. Sputnjik takođe ima i sajtove, analogno i digitalno emitovanje radio-programa, aplikacije za elektronske uređaje i stranice na društvenim mrežama.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi