Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Provalnici pustoše vikendice

Bosna i Hercegovina

Izvor: Oslobodjenje.ba     11.07.2016 u 23:06 h 0

Provalnici pustoše vikendice

Vikendice kod Boračkog jezera i u Glavatičevu mete provalnika • Tokom noći bude obijeno i po šest objekata


Nakon paljevina i krađa vozila u HNK-u, popularno “zanimanje“ u posljednje vrijeme u ovom kraju je obijanje i devastiranje vikendica. Posebno se to odnosi na općinu Konjic, tačnije na naselje Borci, gdje je smješteno Boračko jezero.

Nisu pošteđene ni vikendice u Glavatičevu u blizini izvora Neretve u konjičkoj općini. Provalnici su vjerovatno osobe koje pripadaju istoj grupi i koje dosta dobro poznaju teren na kojemu ordiniraju. Na takav zaključak navodi podatak da su na njihovoj meti najčešće vikendice koje se rijetko posjećuju i koje veliki period tokom godine zjape prazne.

Osim materijalne štete na objektima, ostalih šteta nema ili su neznatne, navodi glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić, dodajući da u vikendicama njihovi vlasnici ne drže i ne čuvaju ništa što je dragocjeno.

Marić je naveo i da je policija na tragu izvršiocima, te da bi oni uskoro mogli biti otkriveni i procesuirani.

- Dobar dio provala u Glavatičevu smo već riješili. Ostao je još određeni broj obijenih objekata na Boračkom jezeru, ali i na Blidinju, gdje je također u porastu broj provala, rekao je Marić.

Marić je naveo i da su provalnici dosad obili veliki broj vikendica na isti način, i to poveći broj tokom “iste akcije“. Tako se znalo dešavati da tokom večeri bude obijeno čak šest objekata koji su blizu jedni drugih. Nedavno je počela sezona kupanja na Boračkom jezeru i turistički radnici iz ovog kraja vjeruju da će se obijanju objekata konačno stati ukraj dolaskom kupača, kao i da će provalnici biti otkriveni. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi