Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Funkcioner SNSD-a prijetio i vrijeđao novinarku

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     11.07.2016 u 17:02 h 0

Funkcioner SNSD-a prijetio i vrijeđao novinarku
FOTO: Nezavisne novine

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka najoštrije je osudio verbalne prijetnje, uvrede i psovke, koje je Dragan Kremenović, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Banjaluke, uputio novinarki „Euroblica“ Željki Javorac.


Novinarka je Kremenović nazvala da provjeri tačnost informacije, u ovom slučaju odluke suda, što je bio njen posao i obaveza. “Neprihvatljivo je Kremenovićevo bahato ponašanje, kao i prijetnje.

Kremenović ni bilo koji drugi građanin ili funkcioner nema pravo da novinarima, koji rade svoj posao, odgovara psovkama i prijetnjom da će je pronaći, a onoga ko joj je dao papire o njegovim privatnim parnicama zaklati”, navodi se u saopštenju Kluba novinara Banjaluka i dodaju da je ovo još jedna među učestalim i nimalo bezazlenim prijetnjama novinarima na kojima godinama ukazuju.

Kako su istakli zbog ovakvih slučajeva je nedavno održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem, te pozivaju Ministarstvo da hitno ispita ovaj slučaj i da javnost obavijesti o koracima, koje su preduzeli. “Takođe, pozivamo ministra Lukača da omogući novinarima da prijave prijetnje policiji bez smetnji.

Podsjećamo da svako ko nije zadovoljan pitanjima ili načinom rada bilo kojeg novinara može da ne odgovara na pitanja ili da iskoristi zakonska i pravna sredstva da zaštiti svoja prava, ako smatra da postoji osnova za to”, zaključuju u Klubu novinara Banjaluka. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi