Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

6 razloga da se ne miješate u tuđu vezu i jedan kada morate po svaku cijenu

Lifestyle

Izvor: 24sata.rs     10.07.2016 u 20:18 h 0

6 razloga da se ne miješate u tuđu vezu i jedan kada morate po svaku cijenu
FOTO: pixabay.com

Veze su komplikovane i baš zbog toga ih ne bi trebalo komplikovati dodatnim uplitanjem jer će se stvari najverovatnije obiti vama o glavu.


1. Vaša definicija dobre veze nije univerzalna 

Možda mislite da je djevojka vašeg prijatelj au vezi samo zbog novca, ali on je obasipa poklonima kako bi joj pokazao koliko je voli. 

Ili vam se čini da ne želi da se vezuje, ali njihov odvojen život i viđanje samo vikendima su možda baš ono što vašem prijatelju treba. 

2. Ne znate cijelu priču 

Kao prijatelj u prilici ste da uglavnom čujete samo jednu stranu priče i ne možete da znate šta se tačno dešava u vezi. Ponekada ponašanje koje uopšte ne odobravate može da ima vrlo logično objašnjenje. 

3. Vaša upozorenja vas mogu koštati glave 

Najveći negativas nakon svakog raskida je uglavnom osoba koja je ukazala na njene probleme. U slučaju da se ipak pomire na kraju, sigurno znate ko će im biti zajednički neprijatelj. Zato je najbolje ne miješati se. 

4. Ne želite da se otuđite od prijatelja u trenutku kada ste mu najpotrebniji 

Vašem prijatelju će sigurno biti potrebna pomoć kada sam shvati kako stvari stoje. Ako su vaši saveti i komentari u vezi njegove veze doveli do propadanja vaših donosa, onda niste samo uništili njegovu vezu, već ste mu ispod nogu sklonili i zaštitnu mrežu – onda kada mu je najpotrebnija. 

5. Vaš prijatelj nije dijete 

Svi moramo da neke životne lekcije iskusimo na svojoj koži, a ovo je možda jedna od najvažnijih. U suprotnom bismo bili manje mudri, oprezni i zreli, a život bi nam definitivno bio manje zabavan. 

6. Ne tiče vas se 

Svi ovi razlozi svode se na jednu prostu činjenicu – u pitanju nije vaš život. 

Sve veze imaju uspone i padove, a kao prijatelj, najvažnija stvar koju možete da uradite jeste da pružite podršku onda kada je ona potrebna, a savjet samo kada ste upitani i to sa dosta takta. 

Jedina situacija u kojoj ste u dužnosti da odreagujete jeste ako je prijatelj zlostavljan u vezi, i to bez ikakvog premišljanja.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi