Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Posljednji oproštaj od najmilijih u Potočarima

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     10.07.2016 u 16:42 h 2

 Posljednji oproštaj od najmilijih u Potočarima
FOTO: Agencija Anadolija

- Nakon 21 godinu 127 žrtava će napokon naći svoj smiraj u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. Nakon što su juče u Potočare stigli tabuti sa srebreničkim žrtvama majke, sestre, braća, očevi, rodbina i prijatelji u tišini velike hale Fabrike akumulatora opraštaju se od Sejdalije, Muhidina, Vahdeta, Alije, Avdije, Vehbije, Ismeta, Safeta..


 Poneki jecaj odzvanja u tišini bivše Fabrike akumulatora u Potočarima gdje su od jučer smješteni tabuti sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon 21 godinu 127 žrtava će napokon naći svoj smiraj u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. Nakon što su jučer u Potočare stigli tabuti sa srebreničkim žrtvama majke, sestre, braća, očevi, rodbina i prijatelji u tišini velike hale Fabrike akumulatora opraštaju se od Sejdalije, Muhidina, Vahdeta, Alije, Avdije, Vehbije, Ismeta, Safeta...

Nakon što učesnici "Marša mira Nezuk - Potočari 2016." u 17 sati stignu na odredište u Potočare tabuti sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava će biti preneseni u Musalu Memorijalnog centra. 

U Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica u toku su pripreme pred sutrašnji, 11. juli, dan sjećanja na Srebreničane koji su izgubili svoje živote tokom genocida koji se dogodio u tom bosanskohercegovačkom gradu 1995. godine. Sutra će na kolektivnoj dženazi vječni smiraj u Potočarima naći novih 127 žrtava.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u mezarju Memorijalnog centra je Avdija Memić koji je u trenutku smrti imao 14 godina.

Bit će ukopan zajedno sa amidžićem Halilom, koji je imao 16 godina, i sa amidžom Abdurahmanom. Mustafa Hadžović najstariji je među žrtvama koje će sutra biti ukopane. Imao je 77 godina.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Питајте Церића, Алију и Клинтона зашто им је требало најмање пет хиљада шртава.

  2. Doći će Irinej služiti parastos.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi