Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Grujičić: Duraković godinama nanosi ogromnu štetu svima

Bosna i Hercegovina

Izvor: Oslobodjenje.ba     10.07.2016 u 11:24 h 2

Grujičić: Duraković godinama nanosi ogromnu štetu svima

Zajednički srpski kandidat za gradonačelnika Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je da je aktuelni gradonačelnik Ćamil Duraković proteklih šest godina nanio ogromnu štetu ...


svima, te napomenuo da je milion eura donacije od Beograda za Srebrenicu nestao još prije rebalansa opštinskog budžeta i da niko nema odgovor na pitanje gdje je taj novac nestao.
On je napomenuo da je Vlada Srbije uplatila dva miliona eura, te da je preostalo da se uplati još tri miliona.

- Kada su u pitanju projekti i uplata još tri miliona eura iz Beograda, mislim da će do tog trenutka mnogo vode proteći Drinom, rekao je Grujičić, prenosi Srna.

On je dodao da su do sada kandidovani projekti poslati Vladi Srbije prije nego što je Skupština opštine Srebrenica uopšte razgovarala o tome šta je potrebno.

Prema njegovim riječima, Srebrenica, u kojoj živi 5.000 ljudi, nema potrebe za novim obdaništem, jer je sadašnje pravljeno prije rata za grad od 40.000 stanovnika, kao i to da Srebrenici nije potreban novi put nego sanacija postojećeg.

- Kada je u pitanju most do jednog od sela, to mjesto ima zaobilaznicu i put, a most je kandidovan, jer bi se sa njega moglo bolje pecati, dodao je Grujičić, navodeći da je Duraković proteklih šest godina nanio ogromnu štetu svima.

On je podsjetio da je prije dvije godine u Tužilaštvu BiH pokrenut postupak utvrđivanja šta je sa više od milijardu dolara donacije koje su ušle u takozvane srebreničke projekte, jer su te pare donatora iz inostranstva netragom nestale.

- Afera je otvorena i odmah zatvorena. Šta je bilo sa tim novcem - ne zna se, kaže Grujičić, navodeći da je, vjerovatno, u muzejsku postavku navodnog genocida u Potočarima otišao dio tog novca.

Grujičić je rekao da je priča o navodnom srpskom genocidu u Srebrenici nametnuta i da će pasti kad-tad.

- Nijedan Srbin i većina Bošnjaka koji ovdje žive ne vjeruju u hašku farsu. Bošnjake koji govore o tome da genocida nije bilo, proglašavaju čak ludim, rekao je Grujičić, navodeći da u Srebrenici nema međunacionalnih tenzija i da Srbi i povratnici Bošnjaci nisu izmijenili godinama ružnu riječ.

On je naveo da se svake godine u Srebrenici "sjati" po 10.000 ljudi, od kojih mnogi dobijaju i dnevnice za to, te istakao da niko od Srba neće doći, poslije bruke koju su Bošnjaci napravili sa dočekom premijera Srbije Aleksandra Vučića, iako je uvijek do sada bila prisutna delegacije Republike Srpske.

Grujičić kaže da mali broj žena iz udruženja Majke Srebrenice uopšte živi u Srebrenici, da se one finansiraju iz budžeta Federacije BiH i da je njihovo djelovanje isključivo u službi politike Sarajeva.

On je rekao da je juli za Srbe i Bošnjake koji žive u Srebrenici najteži mjesec u godini, jer počinje kanonada iz Sarajeva o navodnom srpskom genocidu.

Potom se, dodao je on, oglašava Duraković sa provokacijama prema srpskom narodu, a slijedi bošnjački marš kroz srpska sela stazama kuda se probijala muslimanska 28. divizija iz Srebrenice, tokom kojeg učesnici izazivaju srpsko stanovništvo, a za njima često gore i stogovi sijena.

- Policija Republike Srpske je nemoćna, jer nema pravo da pretresa, da ne bi `ozlijedila` osjećanja Bošnjaka, opisao je muslimansko obilježavanje navodnog genocida Grujičić. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Citav svijet lud i laze samo su srbi y pravu i govore istinu !?
    Pametnom dosta a djikanima ?

  2. o,navodnu ti mamicu četničku

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi