Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pomogao je ovoj baki da zamijeni gumu. Kad je stigao kući, tek onda je shvatio šta mu je ONA URADILA!

Zanimljivosti

    08.07.2016 u 12:39 h 0

Pomogao je ovoj baki da zamijeni gumu. Kad je stigao kući, tek onda je shvatio šta mu je ONA URADILA!
FOTO: imgur

Ljubaznost prema strancima je danas veoma rijedak slučaj! Nekada se razočaramo u ljude, a nekada nas neko iznenadi svojom dobrotom. Pogledajte šta se dogodilo ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim automobilom!


Čovek je vozio seoskim putem i vidio staricu čiji je Mercedes stajao na putu. Činilo se da je žena u problemu te je stao da pomogne. 

Međutim, žena se uplašila čovjeka koji joj se približavao. Da li će je on povrijediti?! Zašto bi joj neko tek tako pritekao u pomoć? Ipak je odlučila da ga pusti da pogleda njenju gumu koja se ispumpala jer ona nije znala šta da radi... 

"Ovdje sam da vam pomognem gospođo!", rekao je čovjek i prije nego što je starica shvatila šta se dešava on je iz svog autobomobila donio rezervnu gumu i bacio se na posao. 

Starica mu se zahvalila i ponudila se da mu plati. Naravno, on nije ni očekivao da naplati takvu vrstu usluge. Umjesto toga rekao joj je : "Sljedeći put kad vidite nekoga da je u nevolji, pomozite mu. Samo se sjetite Brajana Andersona i smatrajte da ste mi vratili uslugu." 

Nakon toga čovjek je otišao, a žena je ostala impresionirana njegovom velikodušnošću, toliko da je skoro osjećala vrtoglavicu. Odvezla se oko pola milje dalje do obližnjeg restorana.

Ljudi su je pozdravljali sa osmijehom na licu. Konobarica joj je ponudila peškir da osuši kosu, jer je pokisla. U tom trenutku je žena primjetila da je konobarica u kasnoj trudnoći. Iako je vjerovatno bila iscrpljena, konobarica je joj je djelovala kao najdivnija osoba na svijetu. 

Starica je naručila limunadu i brzo ju je popila. Onda se setila Brajana Andersona. Limunadu je platila 100$, dok je konobarica rastinjavala novac, ona je izašla iz lokala i odvezla se.

Ostavila je poruku za konobaricu na salveti : 
"I ja sam bila u problemu i neko veoma ljubazan mi je pomogao na način na koji ja sada tebi pomažem. Zapamti to kad budeš vidjela nekoga kome je potrebna pomoć." 
Kada je konobarica pogledala bolje, u salveti je bilo još 4 novčanice od po 100 dolara.

Konobarici se zavrtilo u glavi. Sa bebom koja dolazi slijedećeg mjeseca, to bi bilo napornih nekoliko nedjelja. Ona je složila novac i stavila ga u džep i završila svoju smjenu.

Nekoliko sati kasnije, konobarica se konačno vratila kući poslije dugog dana. Legla je u krevet pored svog muža koji je bio u polusnu. Razmišljala je o tome koliko su oni zapravo srećni i rekla: "Volim te, Brajane Anderson!"

Izvor: Fokuzz


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi