Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Filmska tuča u Moskvi: Rus ''složio'' špijuna CIA (VIDEO)

Svijet

Izvor: Vesti-online     08.07.2016 u 12:03 h 0

Naslov obećava dobru priču! Ali nije u pitanju obična tuča, već veliki diplomatski incident, a u četvrtak se prvi put pojavio i snimak koji je objavila ruska televizija NTV.


Incident se, naime, dogodio krajem juna kada su se ispred ulaza u Ambasadu SAD u Moskvi potukli ruski policajac i američki diplomata. Američki "Vašigton post" je tada pisao o incidentu i naveo da je saradnik ruske službe državne bezbjednosti u centru Moskve napao diplomatu SAD, tvrdeći da je saradnik FSB bio u uniformi i da je fizički nasrnuo na američkog diplomatu dok je ulazio u zgradu ambasade SAD u Moskvi. 

Navodno je "američki diplomata" u tom okršaju zadobio prelom ramena, pa je bio prinuđen da napusti Rusiju radi liječenja.4 

Isti američki list "saradnika FSB" je nazvao "pripadnikom službe za obezbeđivanje objekata" i, pišući o razlogu napada, naglašava da je Amerikanac vjerovatno radio kao špijun za SAD, krijući se iza diplomatskog statusa. 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poslije toga je saopštilo da je "američki diplomata" prema kome je, kako pišu američki mediji, u Moskvi primenjena sila, saradnik CIA i da je sam napao na policajca koji obezbjeđuje Ambasadu SAD u glavnom gradu Rusije. 

- Poznato je da je taj diplomata u suštini saradnik CIA. Te noći se maskiran vraćao iz obaveštajne operacije. I, da li zato što je bio previše nervozan ili zato što je naprosto želeo da bez identifikacije uđe u Ambasadu, nije htio da pokaže svoju diplomatsku legitimaciju. Kada je bio zaustavljen, počeo je da "maše" rukama. Uostalom, sagovornici "Vašington posta" ne kriju da je za njega diplomatski pasoš samo pokriće. A slomljeno rame je već naučna fantastika. Kako bi diplomata sa takvom povredom, kad se već probio u ambasadu, mogao mirno da popravlja frizuru, stojeći ispred ogledala? A upravo to se vidi na snimku koji su nam pokazali sami Amerikanci - rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova. 

- Naš policajac, koji je dežurao i obezbeđivao Ambasadu SAD, htio je da provjeridokumenta čoveka koji je izgledao sumnjivo, da bi se uvjerio da ne postoji prijetnja za diplomatsko predstavništvo SAD. Međutim, Amerikanac ga je laktom udario u liceumjesto da mu pokaže legitimaciju! Došlo je do tuče u kojoj je neznanac odgurnuo čuvara ambasade i sakrio se u njoj - rekla je Zaharova. 

Na snimku NTV-a se vidi kako se ispred sporednog ulaza u ambasadu zaustavlja taksi i diplomata koji se kreće ka vratima. U tom trenutku je iz stražarske kućice izašao uniformisani muškarac koji je oborio diplomatu na zemlju.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi