Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Španci pozivaju na okončanje ''rata suncobranima''

Zanimljivosti

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     08.07.2016 u 11:42 h 0

Španci pozivaju na okončanje ''rata suncobranima''
FOTO: pixabay.com

Navika odnošenja suncobrana i ''rezerviranje'' mjesta na plažama nekoliko sati prije samog dolaska na plažu, iritantna je kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo zbog čega je gradska uprava Almunecara odlučila obilježavati i sklapati ostavljene suncobrane.


Uprava  Almunecara, u Španiji upozorila je turiste da okončaju "rat suncobranima".

Navika odnošenja suncobrana i "rezerviranje" mjesta na plažama nekoliko sati prije samog dolaska na plažu, iritantna je kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo. Zbog toga je gradska uprava odlučila da počne sklapati suncobrane i obavijati ih žutom trakom što je znak da je zauzimanje mjesta na plaži zabranjeno.

Ove mjere ne nose nikakve novčane kazne, ali grad se nada da će na taj način informisati ljude o "bontonu na plaži". Pored toga, gradska uprava želi utvrditi da li će se ljudi drugačije ponašati nakon što je njihov suncobran obilježen. 

Ukoliko ne, ovlaštene osobe bi već od sljedeće sedmice mogle početi uklanjati ostavljene suncobrane. Policija već na pojedinim plažama patrolira u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Ako pripadnici sigurnosnih snaga odluče ukloniti suncobrane, vlasnici ih mogu dobiti nazad ukoliko plate kaznu od 30 eura.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi