Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dodik: Bošnjaci nikada od Beograda neće čuti da je u Srebrenici bio genocid

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     08.07.2016 u 09:03 h 18

Dodik: Bošnjaci nikada od Beograda neće čuti da je u Srebrenici bio genocid

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je jedino što Bošnjaci žele da čuju od Beograda to da je u Srebrenici bio genocid i da sav srpski narod optuže za to djelo, ali da to nikada neće čuti.


"E, to neće čuti", poručio je predsjednik Dodik, povodom stalnih provokacija iz Srebrenice.

On je naglasio da Bošnjaci napadaju premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je došao u Potočare, ispoštovao i domaćine i porodice žrtava, poklonio se i gotovo da je bio linčovan.

"Ne vrijedi ni to što je Srbija izdvojila veliku novčanu pomoć za Srebrenicu. Ništa njima nije dovoljno. Jedino žele da čuju od Beograda da je u Srebrenici bio genocid, a to nikada neće čuti", rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Kada je riječ o inicijativi da se u parlamentu Srbije usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici, Dodik je konstatovao da je jedan od inicijatora Čeda Jovanović, "propali političar koji sve čini da se dodvori Sarajevu i zapadnim mentorima".

"Neka dođe u Banjaluku da kaže da je u Srebrenici bio genocid, pa da čuje i šta naš narod misli o tome. On radi prljave političke rabote kako bi mogao da obezbijedi još neki poslić za lično bogaćenje. Ne mogu da zamislim da u Srbiji prođu njegovi prijedlozi", dodao je predsjednik Srpske.

Dodik: Odlično što je Vučić najavio sastanak u vezi sa potpisom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odlično što je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio sastanak državnog vrha Srbije sa političkim liderima Republike Srpske o nezakonitoj i antidejtonskoj odluci Sarajeva da objavi rezultate popisa stanovništva u BiH.

Dodik je rekao za "Večernje novosti" da očekuje da najavljeni susret bude održan u narednim danima, a da konsultacije svih najvažnijih političkih faktora Banjaluke i Beograda budu stalne.

Govoreći o očekivanjima od predstojećeg sastanka Dodik je rekao da je pozicija Srbije uvijek bila principijelna i da se Beograd ne miješa u unutrašnje stvari u BiH, ali da brani Dejtonski mirovni sporazum na kome počiva BiH.

"To se u ovom slučaju neće promijeniti", naglasio je predsjednik Dodik.

On je podvukao da mu je cilj da se u Republici Srpskoj postigne jedinstvo oko narednih koraka i da Srpska namjerava da objavi elemente popisa u Republici Srpskoj za šta će biti potrebne i odgovarajuće formalne odluke Narodne skupštine.

Dodik je ukazao da je odluka Sarajeva o obradi rezultata popisa donesena preglasavanjem i usmjerena protiv srpskog naroda i da je u svojoj suštini protivna Dejtonskom mirovnom sporazumu.

"Ona predstavlja nastavak samovolje političara iz Sarajeva. Ne dozvoljavamo grubo nametanje životno važnih odluka", poručio je predsjednik Srpske.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. Bakir upecao zlatnu ribicu a on da je pusti trazi tri zelje: 1 priznavanje genocida od strane Srbije 2 ukidanje Republike Srpske 3 Unitarna BIH.Na njegovu zalost sve tri zelje mu se nece ispuniti bar dok su na celu Republike Srpske i Srbije pametni ljudi.

 2. Па, они су штитили вас, а не друге.Да су били на страни Срба, не би их они везали за бандере.
  Не изгледа ми да се читав свијет, заједно са УН, уротио против вас.
  Биће да је истина друкчија.
  Сви знају релацију: Церић - Алија - Маркале - Орић -Сребреница.

  Ево Шта један агент ЦИА-е каже:
  BIVŠI AGENT CIA: Dobili smo milione da razbijemo Jugoslaviju, Srebrenica je inscenirana!

  Nekadašnji agent američke tajne službe CIA Robert Baer tvrdi da su on i grupa američkih agenata s kojima je radio devedesetih godina imali na raspolaganju milione dolara budžeta za razbijanje Jugoslavije!...

  "Došao sam helikopterom sa još tri agenta. Sleteli smo u Sarajevo 12. januara 1991. Naš posao bio je da držimo na oku navodne srpske teroriste za koje smo očekivali da napadnu Sarajevo, a koji su delovali u okviru grupe koja je želela da izvede niz bombaških napada kao odgovor na namere vlasti BiH da izađu iz SFRJ.
  Međutim, naš štab nas je slagao! Takva srpska grupa nije ni postojala, ni grupa, ni teroristi! Naš zadatak bio je da dižemo paniku među bosanskim političarima...da im napunimo glavu idejom da će Srbi napasti. Baer dodaje i da je cilj antisrpske propagande bio da se republike zavade i odvoje od Jugoslavije kao i da se nađe žrtveno jagnje koje će biti okrivljeno i odgovorno za rat i nasilje. Srbija je izabrana jer je bila naslednica Jugoslavije. Operacija razbijanja Jugoslavije zvala se "Istina", mada je bila sve drugo...

  Koji političari su radili za CIA?
  Na pitanje ko su političari koje je plaćala CIA, Baer je označio sledeće ljude: Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, mnogi savetnici i službenici, ali i neki srpski generali, novinari...

  "Srebrenica je politički marketing"
  Baer je na pitanje o Srebrenici, koja u svetu slovi za simbol navodnog srpskog zverstva, rekao da je Srebrenica preuveličana priča u kojoj su mnogi ljudi nažalost izmanipulisani.
  - Broj žrtava u Srebrenici potpuno je isti kao i broj ubijenih Srba, ali je Srebrenica politički marketing. Šef mi je nekoliko meseci pre navodnog zločina u Srebrenici u više navrata ponovio da će ime tog gradića uskoro biti udarna vest u celom svetu. Kad sam ga upitao zašto, rekao mi je videćeš - otkriva Baer i dodaje da je Srebrenica žrtvovana da Americi bude izgovor za napad na Srbe zbog njihovih navodnih zločina.

  Докле год су на власти они који су ратовали, договора не може да буде, а камоли неког помирења.
  Додик је продужетак странке Анте Марковића, у којој је било много и Муслимана, па зато није симпатичан онима који јесу и који би опет ратовали.
  Не навијам за њега, али су чињенице на његовој страни.Он штити свој народ и зато га киње, а кад Бакир, па чак и Турска пружају заштиту Бошњацима, онда је то нормално.
  Истине нема.Само је пуста политика на дјелу. 3. Ako se pozivas na izvore UN-a to je onda 100% neistinito i netacno,jer da nesto rade nebi i danas gdje su oni padali ljudski zivoti,kao i tih 90-tih nebi bilo zlocina i GENOCIDA na kraju,oni kao i vi nepriznaju jer su i sami saucesnici.

 4. Само неколико цитата о Сребреници и за паметног и са трунком искрености је доста:

  UN 1995.god nisu konstatovale genocid!
  Kada je istražni tim Ujedinjenih nacija obišao Srebrenicu 1995. godine, po nalogu generalnog sekretara, nije konstatovao zločin genocida! Oni su 24. jula 1995. izvestili centralu u Njujorku da nisu pronašli svedoke koji bi potvrdili zločine. Lični izaslanik Visoke komisije Ujedinjnih nacija za ljudska prava, Hjubet Viland, bio je sa istražnim timom u Srebrenici i Tuzli. Tu je razgovarao sa desetinama Bošnjaka, u izbegličkim logorima i kolektivnim smeštajima, i pritom nije pronašao nijednog svedoka koji bi potvrdio počinjene zločine.
  Odgovara im da su žrtve
  U svakom slučaju bošnjačkim krugovima i dalje odgovara pozicija žrtve jer time lakše ostvaruju ciljeve unitarizaciji BiH u kojoj će imati dominantu ulogu – piše u navedenoj knjizi.
  Sve to nije kasnije sprečilo Haški tribunal da osudi okrivljene srpske komandante.
  Posmatračka misija UN, u svom prvom izeštaju o srebreničkoj tragediji, 17. jula 1995, navodi da je u proboju stradalo oko 3.000 pripadnika kolone. Na suđenju generalu Krstiću, general Armije BiH Enver Hadžihasanović izjavio je da je u proboju stradalo 2.628 pripadnika 28. divizije.

  Politička razlika u broju poginulih
  Broj poginulih muslimana u Srebrenici nije bio 8.000, već oko 700 ljudi, tvrdio je sve do svoje smrti 2010. godine Amerikanac Filip Korvin. On je kao izaslanik specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija bio koordinator Ujedinjenih nacija za civilna pitanja u Bosni i Hercegovini, od proleća do leta 1995. godine. Korvin je uvek naglašavao da je preuveličan i broj nestalih muslimana i ocenjivao da sve to pokazuje da su zvanični izveštaji o genocidu čisto političke prirode.
  "Razlika između 700 i uobičajeno pominjanih 8.000 nije brojčana – ona je politička", rekao je Korvin u intervjuu za nemački list “Juge velt”.
  Prvi komandant i šef Misije Ujedinjenih nacija u bivšoj Jugoslaviji u periodu od 3. marta 1992. do 2. marta 1993. godine, a potom pomoćnik načelnika Generalštaba Indijske armije, Satiš Nambijar, za agenciju SENSE je rekao:
  "Moje jednogodišnje iskustvo prvog komandanta i šefa Misije Ujedinjenih nacija, pomoglo mi je da shvatim suštinske greške SAD i NATO politike u problematičnom regionu. Prikazati Srbe kao zle, a sve ostale kao dobre, ne samo da je kontraproduktivno, već je i nepošteno. Prema mom iskustvu, sve su strane bile krive, ali su samo Srbi priznavali da nisu anđeli, dok su drugi insistirali na svojoj nevinosti. Svih 28.000 vojnika pod mojom komandom, kao i predstavnici Visokog komesarijata UN za izbeglice i Crvenog krsta, s kojima smo bilu u stalnom kontaktu, nisu registrovali nikakav genocid, sem ubijanja i masakra tipičnih za takvu vrstu sukoba. Verujem da niko od mojih naslednika i njihovih vojnika nije video ništa od onoga što se tvrdilo u medijima".
  Slična je tvrdnja i poznatog francuskog advokata Žaka Veržesa, koji citira reči generala Filipa Moriona: “Ubeđen sam da je stanovništvo Srebrenice bilo žrtva višeg interesa, ali višeg interesa koji se nalazio u Sarajevu i Njujorku, ali sigurno ne u Parizu, pišu Večernje novosti.
  SREBRENICA - politički poen!
  O višem interesu Njujorka i Sarajeva pisao je i general Sefer Halilović u knjizi “Lukava strategija”. On je potvrdio da je Izetbegović dugo planirao da se otrese Srebrenice.
  "Ona bi verovatno bila izgubljena u svakom mirovnom dogovoru, zašto onda da ne izvuče neki politički poen iz njene tužne sudbine", zaključio je on.
  General je na stranama ove knjige podsetio predsednika Izetbegovića na tajni sporazim iz septembra 1993. godine između Sarajeva i vođa bosanskih Srba, koji je predviđao podelu Bosne na tri etničke mini-države. Ovim sporazumom bi Srebrenica ostala u Republici Srpskoj. Tada je Alija Izetbegović tražio od Halilovića da razoruža bezbednu zonu, što je Generalštab odbio tvrdeći da će Srbi poklati izbeglice u gradu. Odgovor vođa SDA bio je jeziv i proročki:
  "Pa, čak i da ih pobiju, nećemo mi biti odgovorni!"
  Na osnovu ovog razgovora, Halilović je izveo zaključak da je od proleća 1995. Sarajevo obogaljilo odbranu Srebrenice premeštajući Orića i njegov štab i zabranivši vojsci da pomogne enklavi u vreme napada Vojske Republike Srpske…

  Efraim Zurof, direktor izraelskog centra "Simon Vizental" kaže:
  "Svi znaju da se u Srebrenici dogodila tragedija. To je činjenica. Ali to ne znači da se dogodio genocid. Međutim, prijem na koji je naišao srpski premijer nečuven je. Neko dolazi, priznaje da njegova zemlja deli deo krivice za određenu tragediju i želi da pokaže želju da se suoči sa zločinom. A na kakav prijem dolazi? Dočekaju ga kao zločinca", rekao je Zurof.
  On je rekao da je deo problema i to što "niko ne očekuje od muslimana da se ponašaju po normalnim standardima".
  "Kada muslimani viču "Alahu ekber" i bacaju kamenje na Vučića, to je u redu, jer su to muslimani, nisu znali šta rade, pogrešili su.
  Na konstataciju da je u Potočarima bilo oko 90 stranih delegacija, a gotovo niko od stranih zvaničnika na odavanju pošte srpskim žrtvama u Bratuncu, Zurof je odgovorio pitanjem: "Šta ste očekivali? To je očigledno - sve je to politika".
  "Zapad je iz sopstvenih političkih razloga odlučio da će Srebrenica biti simbol srpskih ratnih zločina. Ali, da bi osnažili taj simbol, pretvorili su ga u genocid, što on nije bio. A genocid, to je nesto ozbiljno, i zato niko nije bio u Bratuncu", rekao je on.
  "Srpske snage su pustile žene i decu da odu iz Srebrenice, nisu ih ubile. To očito nije genocid. Genocid je pokušaj da se potpuno zbrišu ljudi, a ako želite da potpuno zbrišete jedan narod, ne puštate žene i decu da odu, već ih ubijete. To je genocid", kazao je Zurof, koji kaže da je "sve to politika".

  Elem, Alija je tražio od Klintona bombardovanje Srba, a ovaj mu rekao:"Napravi 5000 žrtava.Nista ispod 5000".O tome postoji zapisnik kako je Alija izvestio Skupstinu BiH o tom razgovoru.Ugovorio je razmjenu teritorija: Srebrenica za Vogošću.Orić pravi pokolj, napušta Srebrenicu i ide u Tuzlu, ali veliki dio njegove vojske otkazuje poslušnost i ostaje da brani Srebrenicu.Šalju Mladića da udje u predatu Srebrenicu, gdje je rekao:"Ko preda oružje, garantujem mu život", ali ga ta vojska iznenadjuje i napada.Zarobljava ih i odlazi u Beograd kumu na svadbu.Šta je s njima bilo, zna se.
  I tako Alija dobi bombardovanje Srba od Klintona.

  BEČKI STANDARD: U Srebrenici nije počinjen genocid!

  BEČ - Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik "Standard".

  Itd, itd,...


 5. Samo ga vi negirajte i dalje , to vam je najkraci i najbrzi put da vam ta genocidna tvorevina bude ukinuta jednom za svagda .....milom ilki silom ;) SIKTER

 6. Miki nema od toga nista jer bosnjaci mogu i dalje da sanjaju o priznavanju navodnog genocida u Srebrenici i to uopste nije uslov za ulazak u EU i ne lupetaj bezveze kada nemas pojma

 7. Majku mu jesu ovi srpski politicari iz BiH nesposobni...malo malo sastance sa vrhom srbije...ja ne vidoh Predsjednika hdz u BiH da ide po misljenja i savjete u hrvatsku

 8. Dodik ce unistiti RS ako Bog da...zivio Dodik jos sto godina...treba glasati za njega

 9. Oooo hoce itekako...srbija ce morati prihvatiti presude haskog suda ukoliko zeli u EU

 10. Možda krupan politički poen za glupi narod i u odnosu na opoziciju, a da li će se dopasti ovo Beogradu što priča u njihovo ime jer za to nema mandat? Vjerovatno ne, jer uvlači Beograd u lošu prošlost i raspiruje ponovo zajedno sa pojedincima Bošnjacima nacionalizam.

 11. Svaka je na mestu.Ovim gestom sto su rekli da je neko iz Srbije nepozeljan u Srebrenici je samo pokusaj da se izvrsi pritisak na Vladu Srbije da prizna da se desio genocid a da se urusi Republika Srpska.Ipak to bosnjacki politicari nece doziveti dok su na celu Srbije i Srpske pametni ljudi a ne domaci izdajnici koji su na poziciju doslu uz pomoc bosnjackih glasova.

 12. Odgovor Za RS-a, i trebas da glasas za njega. Cuj ti se dvojmis?? Boljeg covjeka nema od Milorada, ja ti kazem. Cuj ti njega, pa sta
  bi RS bez njega bila??

 13. Krmčino, vrlo brzo finansijski propadate a tada ćete sami priznati genocid. Para buši gdje burgija ne može.

 14. Predsjednice svaka ti je na mjestu...glasacemo opet za tebe naravno...

 15. Nego jedan savjet za tebe Milorade. Posjecas me na covjeka kojeg zena vara a on joj prijeti i prijeti i prijeti i prijeti i prijeti
  i prijeti an ona ga vara pa vara pa vara a on joj prijeti i prijeti. Sta je sad poenta price? ne ..be muza ni 2%. Pazi da nebude
  i stobom tako. Nemoj se ljutit ja ti to drugarski samo.

 16. Milorade nepitas se ti. To ti isto dodje kas Njemacki parlament izglasa da su Turci izvrsili genocid nad Armencima.
  Erdogan se buni al se nepita. Eh tako ce biti i kod tebe.

 17. Ma ti si bolestan.Od istine se ne moze pobijeci.Vi ste genocidna tvorevina i ostaje tako.Treba da se sprovede zakon da se od 1 razreda osnovne skole uci sta ste napravili 90-tih

 18. Ma ti si bolestan.Od istine se ne moze pobijeci.Vi ste genocidna tvorevina i ostaje tako.Treba da se sprovede zakon da se od 1 razreda osnovne skole uci sta ste napravili 90-tih

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi