Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Najvažnija borba za Banjaluku i Bijeljinu

Politika

Izvor: Novosti     07.07.2016 u 16:08 h 0

Najvažnija borba za Banjaluku i Bijeljinu

Političke partije u Srpskoj dostavile su Centralnoj izbornoj komisiji BiH imena svih kandidata za načelnike i gradonačelnike u RS, a najžešća borba, kada je riječ o kandidatima dva bloka, vladajuće koalicije i Saveza za promjene, vodiće se u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Šamcu i Trebinju!


Kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke je Igor Radojičić. Protivkandidat kojeg podržava SzP je predsjednik NDP Dragan Čavić. 

U SNSD kažu da su uvjereni u Radojičićevu pobjedu, dok u SzP tvrde da je iskustvo na strani Čavića i da će borba biti veoma neizvjesna. 

- SNSD će pobjediti u Banjaluci, u to smo uvjereni - rekao je Radojičić. Čavić je odgovorio da nije kandidat jedne partije već svih članica SzP. 

- Kandidat sam građana Banjaluke koji žele promjene i našom pobjedom doći će dopromjena nabolje - poručio je Čavić. 

Na crtu aktuelnom načelniku Doboja Obrenu Petroviću (SDS) izlazi Milorad Živković (SNSD). 

- Poslijepoplava iz 2014. uradili smo dosta posla. Nadam se da ćemo u oktobru formirati još jači tim - kaže Petrović. 

Kandidat SNSD za gradonačelnika Zvornika je prvi čovek grada Zoran Stevanović: "Pred nama je još dosta izazova, u sljedećem mandatu dugujemo ovom gradu rješavanje parking-mjesta, jeftinije grijanje..." 

Njegov protivkandidat je Dragan Kojić iz SDS, koji tvrdi da su Zvorniku potrebnepromjene: "Mogu dati veliki doprinos razvoju grada i boljem funkcionisanju lokalne uprave". 

Funkcioner SDS i aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kandidat je SzP za prvog čovjeka ovog grada. On je istakao da je Bijeljina među tri grada u BiH koji najbrže napreduje, a kao prioritete je naveo zaštitu od poplava, zapošljavanje, uređenje infrastrukture, gradnju škola... 

Ljekar Zlatko Maksimović odlučio je da napusti SDS i da izađe na crtu Mićiću. On ima podršku stranaka vladajuće koalicije u RS. 

- Želim da stvorimo snažno i ekonomski jako društvo u Bijeljini. Mogu da objećam da ću, ako mi građani ukažu povjerenje, raditi naporno, pošteno i domaćinski - istakao je Maksimović. 

I u svih šest opština Istočnog Sarajeva, za načelničke pozicije glavnu utakmicu vodiće kandidati SNSD i SDS. 

SDS uz podršku koalicinih partnera imaće kandidate u svih šest opština. U Palama, Sokocu, Istočnom Starom gradu i Trnovu, to su aktuelni načelnici Miodrag Kovačević, Milovan Bjelica, Bojo Gašanović i Nenad Mišović. 

U Istočnom Novom Sarajevu kandidat je Slavko Tošović, a u Istočnoj Ilidži poslanik SDS u NSRS Marinko Božović. 

Kandidat SNSD i koalcionih partnera za načelika opštine Pale je Boško Jugović. U Istočnom Starom gradu Mladen Maletić, Sokocu Bojan Koprivica, Trnovu Goran Vujičić. U Istočnoj Ilidži, kandidat je predsjednik OO DNS dr Slobodan Nogo, a u Istočnom Novom Sarajevu, aktuelni načelnik Ljubiša Ćosić. 


BITKA ZA HERCEGOVINU 

Kandidati za načelnika opštine Bileća su aktuelni načelnik iz SNSD Miljan Aleksić i Milorad Vojinović iz SDS. Gačani će načelnika birati između aktuelnog načelnika Milana Radmilovića koji je kandidat SzP i Maksima Skoka koji je kandidat SP uz podršku SNSD. U Nevesinju će borbu voditi Milenko Avdalović (SNSD) i aktuelni načelnik Momčilo Šiljegović kojeg je predložio SzP. Najmanja opština u Hercegovini, Istočni Mostar načelnika će birati između Boža Sjerana iz SDS i Gordana Račića iz SNSD.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi