Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

BiH će pripasti nekretnine u Alžiru, Najrobiju i Ankari

Bosna i Hercegovina

Izvor: FoNet     06.07.2016 u 11:58 h 0

BiH će pripasti nekretnine u Alžiru, Najrobiju i Ankari
FOTO: MorgueFile

Primopredaja 13 diplomatskih nekretnina, koje je do sada koristila Srbija, a koje su u procesu sukcesije pripale drugim bivšim jugoslovenskim republikama, počinje u četvrtak, kada bi Slovenija trebalo da preuzmu vilu u Braziliji, saznaju Večernje novosti.


Datum primopredaje dogovoren je na posljednjem sastanku o sukcesiji, koji je u aprilu održan u Skoplju, piše list.

Navodi se da bi Beograd uskoro trebalo Ljubljani da ustupi još jednu nekretninu - generalni konzulat u Sao Paulu, a dogovoreno je da se u narednih godinu dana Slovencima preda i zgrada ambasade u Rabatu, rezidencija u Maliju, ambasada i rezidencija u Tanzaniji.

Srbija treba da ustupi i pet objekata Hrvatskoj - u Tunisu, Alžiru, Najrobiju, Madagaskaru i Sudanu - i tri Bosni i Hercegovini - u Alžiru, Najrobiju i Ankari.

List piše da mnoge od tih objekata Srbija nije koristila, a izdvajala je velike sume novca za njihovo održavanje.

Sljedeći sastanak o sukcesiji diplomatskih nekretnina trebalo bi da se održi u septembru u Ljubljani, a do tada bi trebalo da bude gotova procjena vrijednosti šest nekretnina, za koje su zemlje sukcesori postigle dogovor da se prodaju, a novac podjeli, pišu Večernje novosti.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi