Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Kod Ferhadije u Banjaluci podjeljeni bajramski paketići

Banja Luka

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     05.07.2016 u 20:25 h 0

Kod Ferhadije u Banjaluci podjeljeni bajramski paketići
FOTO: Agencija Anadolija

- Muhedin ef. Spahić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, rekao je da je iznenađen brojem prisutne djece. I prošle godine organizovana je podjela paketića, ali se ove godine okopilo mnogo više mališana svih uzrasta, tako da u dvorištu Ferhadije nikada nije bilo više djece s područja Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka


Dvorište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci, danas je, prvog dana Ramazanskog bajrama, ispunila dječija graja, obzirom da su u kompleksu ove džamije podijeljeni bajramski paketići za djecu, javlja Anadolu Agency (AA). 
Muhedin ef. Spahić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, rekao je da je iznenađen brojem prisutne djece. I prošle godine organizovana je podjela paketića, ali se ove godine okopilo mnogo više mališana svih uzrasta, tako da u dvorištu Ferhadije nikada nije bilo više djece s područja Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka. 

"Ovo nam je, pored onih naših aktivnosti koje smo kanalisali prema djeci i mladima, veliki ispit, ali i zadatak za iduću godinu. Odnosno za sve naše ostale aktivnosti kao što su mekteb, vjeronauka u školama, rad sa mladima... Ovo je ogroman potencijal. U okviru bajramskih aktivnosti pripremili smo se da podijelimo našoj djeci, da osjete radost Bajrama. Obezbijedili smo dovoljan broj paketa kroz donaciju Fondacije Izvor nade i od određenih prijatelja", rekao je Spahić. 

Sličnu aktivnost pokušaće organizovati i za Kurban-bajram, jer su ovakva događanja posebno atraktivna po lijepim danima, ali nije isključio mogućnost da se i u drugim prilikama, kako što su mubarek dani i noći te nove hidžretske godine. 

Nakon podjele paketića, mališani su se slikali ispred Ferhadije, nakon čega su se uputili u obližnji luna-park igraonicu u kojoj im je termin zakupilo Muftijstvo banjalučko, Medžilis i vrtić Pahuljica, čiji je osnivač Medžilis 

"Cilj nam je da se djeca upoznaju, a i roditelji se druže, tako da je ovo očigledno jedan vid dobrog projekta", rekao je Spahić.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi