Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Indijski političari spavaju na sjednicama

Svijet

Izvor: Nezavisne novine     05.07.2016 u 09:18 h 0

Indijski političari spavaju na sjednicama

Dan ne može biti toliko loš da ga ne može popraviti popodnevna dremka, jedna je od legendarnih izreka Kerija Snoua, američkog komičara.


Međutim, ova šala je postala izuzetno popularna među indijskim političarima, jer mnogi praktikuju da odspavaju na sjednicama.

Naime, indijske društvene mreže su bukvalno eksplodirale kada je nedavno objavljena slika kako jedan političar budi drugoga, da bi ovaj, bunovan, glasao na skupštinskom zasjedanju. Sve se dešavalo tokom nedavnog zasjedanja Zakonodavne skupštine pokrajine Kerala, kada je zastupnik Eldhose Kunapilu zaspao, a kolega VT Balram ga je pokušao probuditi.

Inače, zanimljivo je da je zastupnik zaspao baš tokom govora Sathasivama, premijera Kerale, što je dodatno pogoršalo ionako lošu situaciju.

Naravno, ovakve slike nisu rijetkost na indijskim društvenim mrežama, jer ovaj zastupnik nije prvi koji je snimljen kako spava tokom sjednice.

Ovakve situacije su snimljene u više navrata, a na jednom snimku se vidi čak sedam zastupnika kako spavaju sjedeći, jedan pored drugog.

Ipak, VT Balram, koji je probudio svog nesretnog kolegu, kaže da je kolega tog dana imao pretrpan raspored.

"Mi na zasjedanja dolazimo vozom, ranom zorom, jer nam zasjedanje počinje već u osam. Onda cijeli dan budemo na zasjedanju, tako da je normalno da nas, s vremena na vrijeme, stigne umor", kaže Balram, dodajući da je njegov kolega imao neizdrživu glavobolju tokom premijerovog govora, zbog čega je vjerovatno zaspao. On dodaje da je rad tokom zasjedanja često iscrpljujući i mnoge kolege jednostavno ne mogu izdržati taj tempo, posebno jer neki zastupnici znaju držati govore i po dva sata.

Bez obzira na sve, korisnici indijskih društvenih mreža ne mogu oprostiti što skupo plaćeni zastupnici salu za održavanje sjednica koriste za odmor. Naime, već je urađeno nekoliko foto-montaža gdje se ismijavaju "narodni tribuni". Jedan od korisnika indijskih društvenih mreža samo je kratko prokomentarisao posljednje dešavanje, koje možda najbolje oslikava ono što i drugi misle: "Kakvo bacanje narodnih para! Nevjerovatno", napisao je on.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi