Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

U toku obnova terena za košarku i odbojku na Kamberovića polju u Zenici

Zenica

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     04.07.2016 u 14:25 h 0

U toku obnova terena za košarku i odbojku na Kamberovića polju u Zenici
FOTO: Agencija Anadolija

U sklopu programa liderstva koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Zenici trenutno traje obnova betonskih terena za košarku i odbojku na Kamberovića polju u Zenici.


Tom prilikom danas je održana promocija i obilazak prvog obnovljenog košarkaškog terena u Zenici.

Dženis Imširović, profesor engleskog jezika iz Zenice napisao je projekat u Programu mladog liderstva zajedno sa srednjoškolcima, te na taj način su dobijena sredstva za obnovu terena.

„Sam projekat je partnerstvo Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Javnog preduzeća za Upravljanje i održavanje sportskih terena Grada Zenice. Radi se o grupi srednjoškolaca iz Zenice koji smo učestvovali u programu mladog liderstva u sklopu kojeg smo boravili u SAD-u nekih 25 dana, a po povratku smo trebali realizirati jedan projekat na terenu. Prvobitna zamisao je bila da napravimo pozornicu na otvorenom u Zenici, što nažalost nismo mogli realizirati, pa smo sa direktorom Feđom Jovanovićem dogovorili da realiziramo ovaj projekat obnove košarkaških i odbojkaških terena jer je to zaista potrebno našem gradu“, rekao je Imširović.

Imširović je dodao kako imaju namjeru i dalje pisati projekte i možda obnoviti i ostale brojne terene u skoro svakom gradskom naselju u Zenici.

„Ne mogu ništa još obećati, mi komuniciramo sa State Departmentom, tako da oni odlučuju. Nakon realizacije ovog projekta nadamo se dobrim ocjenama i da dalje nastavljamo sa implementiranjem projekata“, dodao je Imširović.

Feđa Jovanović, direktor Javnog preduzeća za Upravljanje i održavanje sportskih terena Grada Zenice i sam bivši košarkaš istakao je:

„Zaista je košarka ovdje počinjala i treba i da nastavi da živi na Kamberovića polju. Mislim da ovo što smo uradili sa obnovom i renoviranjem privući i mlađu populaciju da se bavi košarkom, a stari Zeničani da se vrate da igraju poznati 'basket' na Kamberovića polju. Investicija je u visini od oko 10.000 KM i mislim da je to sasvim dovoljno da se tereni dovedu u što bolji red“.

Jovanović je naglasio da se trenutno radi na pregovorima sa gradskom upravom kako bi se tereni osvijetlili i time bilo omogućeno bavljenje sportom i u večernjim satima.

„U pregovorima smo sa gradskom upravom i možemo da najavimo da će se u noćnim satima moći igrati odbojka, s obzirom da postoji već infrastruktura na odbojkaškim, a planiramo isto uraditi i na košarkaškim terenima“, rekao je Jovanović pozvavši sve NVO i investitore da sa projektima se jave u Javno preduzeće za Upravljanje i održavanje sportskih terena Grada Zenice kako bi se radilo na poboljšanju uslova za bavljenje sportom u Zenici.

Radi se o obnovi dva košarkaška terena sa prefarbanom betonskom podlogom, novim tablama za koševe i novim mrežicama, a slični radovi obavit će se i na odbojkaškim terenima.

Inače, park Kamberovića polje je sklop sportskih terena na kojima se građani Zenice mogu baviti odbojkom, košarkom, futsalom na betonu i vještačkoj travi, tenisom, a u blizini je i atletski stadion sa terenima za nogomet i ragbi, te Gradska arena Zenica. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi