Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bh. građani ne otkazuju putovanja u Tursku: Želja za odmorom jača od straha

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     01.07.2016 u 17:43 h 1

Bh. građani ne otkazuju putovanja u Tursku: Želja za odmorom jača od straha
FOTO: pixabay.com

Uprkos hororu na najprometnijem turskom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, gdje su teroristi u utorak naveče ubili najmanje 43 ljudi, bh. građani koji su rezervisali odmor u nekom od ljetovališta na obalama Turske ne odustaju od putovanja.


Turistički radnici ističu da strah kod građana postoji, ali da ih niko nije pozvao i rekao "otkažite moju rezervaciju". Tunis i Egipat, gdje su teroristi takođe napadali, nisu toliko ni prisutni na spisku želja bh. turista, tako da ni tu nema pretjeranih oscilacija.

Iz agencije "Unis Tours" Banjaluka naglašavaju da nemili događaj u Istanbulu nije uticao na potražnju za ljetovanjima u Turskoj, s tim što ona nije na nivou na kojem je bila prošle godine. "Niko nam se ko je uplatio nije obratio i rekao da želi da otkaže. Oni koji su odlazili u Tursku nisu nam se žalili, odnosno nismo imali nikakvih pritužbi.

Dakle, bilo je sve u redu", kaže Vanja Savić iz "Unis Toursa". Bazirajući se na stanje u Turskoj, ona naglašava da je interesovanje naših turista opalo u odnosu na prošlu godinu, ali i pojašnjava da nije problem samo pojačana opasnost od terorizma.

"Prije svega, u pitanju je pad na turskom turističkom tržištu pošto im Rusi više ne dolaze, te su se hoteli masovno oslanjali na rusko tržište i mi smo sada zabrinuti za uslugu", pojašnjava Savićeva. Ona dodaje da je "tanka" potražnja za ljetovanjima u Tunisu i Egiptu, ali je, ipak, bilo onih koji su insistirali da odu.

"Mada to nije masovno kao što je nekada bilo, trenutno imamo goste u Egiptu i sve je u redu", naglasila je Savićeva. U Turističkoj agenciji "Ard Travel" Sarajevo potvrdili su nam da je potražnja za putovanjima u Tursku dobra, ali da je blago opala nakon nemilih događaja u Istanbulu.

"Niko od onih koji su već uplatili ljetovanje nije otkazao put, mada je bilo dvojbi. Što se tiče Egipta i Tunisa, ne nudimo ove godine putovanja za te države", rečeno nam je Turističkoj agenciji "Ard Travel".

U Putničkoj agenciji "Intour" Tuzla kažu da strah kod ljudi postoji, ali da niko nije otkazivao putovanja za Tursku. "Što se tiče Egipta i Tunisa, rjeđe nam se prijavljuju putnici koji žele tamo ići", kažu u ovoj tuzlanskoj agenciji.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Sponzorisani clanak od strane turistickih agencija..normalno da nece iznijeti pravo stanje stvari.
    Al zato ih demantuje stanje na terenu..400 hotela u alanji zatvoreno..plaze polupuste..raspitajte se slobodno.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi