Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ivašov: Nato spreman za nuklearni rat - Uzvratićemo po njihovim bankama

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Srna     01.07.2016 u 10:58 h 0

Ivašov: Nato spreman za nuklearni rat - Uzvratićemo po njihovim bankama

U slučaju sukoba, Rusija ne treba da napada američke vojne objekte, već centre u kojima se nalaze komande NATO-a i bankari. Američke federalne rezerve treba da budu prvi cilj, jer su tamo oni koji naručuju rat, smatra predsjednik Centra za geopolitičku analizu general-pukovnik Leonid Ivašov.


Predsjednik Centra za geopolitičku analizu general-pukovnik Leonid Ivašov ocjenjuje da se NATO sprema za rat protiv Rusije i to za nuklerani sukob. 

Na takav zaključak ukazuje analiza podataka o odnosu snaga između Rusije i NATO-a na zapadnom frontu, brzina jačanja vojne aktivnosti kod ruskih granica, te dimenzije popunjavanja borbene tehnike. 

"Ako procijenimo nivo demonizacije Rusije, onda možemo reći da se radi o pripremi za stvarni rat, jer se takve aktivnosti obično sprovode uoči rata", navodi Ivašov za list "Komsomolskaja pravda". 

On ocjenjuje da je za Ameriku od strateške važnosti da spriječi preporod Rusije. 

"Rusija ne samo da postaje samostalna država, već i svjetski geopolitički igrač. Čak jedan od geopolitičkih centara svijeta", napominje Ivašov. 

NATO svoje poteze objašnjava time što Rusija, navodno, želi da zauzme Poljsku i baltičke zemlje. 

"To je najveća glupost! Da bi se uspješno sprovela invazija, potrebno je imati bar tri puta jače snage. A šta mi vidimo? 

Formacija NATO-a u Evropi, po svim glavnim stavkama, čak i po taktičkom nuklearnom oružju, sve više nadilazi ruske. Ko se, dakle, sprema koga da napadne?", pita Ivašov. 

On tvrdi da se NATO ne sprema samo za običan konflikt, već za nuklearni sukob. 

"U tome, naravno, Evropljani nisu glavni igrači. Glavni igrači su Amerikanci. Osim cilja da zaustave Rusiju, oni imaju još jedan cilj: neće dozvoliti Evropi da se oslobodi kontrole SAD", ocjenjuje Ivašov. 

On vjeruje da Amerika planira da izazove neku provokaciju - da organizuje incident koji će onda prerasti u veliki sukob. 

"Oni očito već 'modeluju' takvu provokaciju. Vidimo kako se avioni i brodovi NATO-a malo-pomalo približavaju našim granicama, pa onda Turci obaraju naš avion... 

Pogledajte samo ovlašćenja glavnog komandanta snaga NATO-a u Evropi. U slučaju 'iznenadnog napada' nije mu potrebno nikakvo savjetovanje, on sam može izdati naredbu za 'odbijanje agresije'. A oni mogu izmisliti bilo šta", upozorava Ivašov. 

Ivašov navodi da Rusija treba da "djeluje brzo, ali bez panike i užurbanosti". 

"Treba raditi suprotno od onoga što smo radili posljednjih 25 godina. Mi smo se razoružavali, a sada moramo jačati `i mišiće i vijuge`. Pri čemu, prije svega, treba jačati naše snage kod obala SAD", smatra Ivašov i predlaže: 

"Ruski avioni i podmornice tamo patroliraju. Ali, to nije dovoljno. Potrebno je da se dogovorimo sa zemljama Latinske Amerike o otvaranju tamošnjih baza". 

U slučaju sukoba Rusija ne treba da napada američke vojne objekte, već centre u kojima se nalaze komande NATO-a i bankari. 

"Američke federalne rezerve treba da budu prvi cilj, jer se tamo nalaze glavni naručioci budućeg rata", navodi Ivašov.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi